Metaltown 2007 hårdaste upplagan hittills

2007-03-05 16:47
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
METALTOWN 2007

Den 30 juni arrangeras för fjärde året i ordningen endagsfestivalen Metaltown på Frihamnen i Göteborg. Metaltown har sedan starten 2004 vuxit i jämn takt och förra året hade festivalen, med band som Motörhead och TOOL, ett besökarantal på hela 12 000. Vi kan idag stolt presentera årets första bokningar och det ser ut som att 2007 års upplaga kommer bli både den starkaste och hårdaste hittills. Biljetterna släpps den 7 mars.

KLARA ARTISTER;
Slayer (US)
Mastodon (US)
Stone Sour (US)
Hellyeah (US)
Meshuggah

Ytterligare ca 15 artister tillkommer.

---

Slayer (US)
www.slayer.net

Extremrockens och explicit lyrics-klisterlapparnas mästare behöver ingen närmare presentation. Kalifornienbandet som under 80-talet tillsammans med Metallica och Megadeath tillhörde den absoluta gräddan, dominerade trash metal-scenen. De har gjort sig kända som det snabbaste och mest extrema metalbandet och tillsammans med Rick Rubin lyckades de att med skivan "Reign In Blood" att göra vad som fortfarande ses som ett av de största metalalbumen genom tiderna.


Mastodon (US)
www.mastodonrocks.com

Amerikanska Mastodon grundades 1999 efter att ha träffats på en High On Fire-konsert i Atlanta. De skivdebuterade två år senare och har genom sin svårkategoriserade blandning av hardcore, grind och klassisk hårdrock intagit en ställning som få andra inom genren och skapat sig ett löjligt bra rykte som liveband. Sedan starten 1999 har de i princip också befunnit sig på turné utan uppehåll. I år var bandet nominerade till en amerikansk Grammy för "best metal performance".


Stone Sour (US)
www.stonesour.com

Stone Sour bildades redan 1992 men splittrades några år senare då bandets frontman James Taylor tog plats som sångare i inte helt okända Slipknot. 2002 samlade Taylor ihop sina gamla kompisar och återförenade bandet. Samma år släppte så äntligen Stone Sour ett självbetitlat debutalbum som sålde guld i USA och nominerades till två Grammy. Senaste albumet "Come What(ever) May" blev en lika stor succé och belönades även den med en amerikansk guldskiva. Enligt uttalande från James Taylor är det möjligt att det hinner bli ännu ett Stone Sour-album innan Slipknots nästa.


Hellyeah (US)
www.hellyeahband.com

Hellyeah är en rykande färsk supergrupp med medlemmar från Pantera, Mudvayne och Nothingface. Enligt rykten har de precis avslutat arbetet av sitt debutalbum i Darrell Abbotts studio i Dallas. Plattan är planerad att släppas av Sony BMG i april. Till dess får man nöja sig med tre heavy metal-dängor av högsta klass på bandets MySpace-sida.


Meshuggah (S)
www.meshuggah.net

Umeåbandet Meshuggah albumdebuterade redan 1991 och var ett av de tidigare banden att sätta Sverige på kartan för sin nu världskända metalscen. Med en blandning av dödsmetal, mathcore, thrash och progressiv metal har Meshuggah inte bara blivit Jack Osbornes favoritband, utan även varit en inspirationskälla för bland annat Tool och Deftones. Senaste "Catch Thirythree" mottog fantastiska recensioner internationellt och grammisnominerades i Sverige.

---

För mer info om festivalen: www.metaltown.se

Biljetterna släpps den 7 mars och kostar 570 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar

Se även: Metaltown 2007 i Sveriges Evenemangskalender
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl