Dolores O'Riordan ger en konsert i Stockholm i juni

2007-03-01 12:17
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Dolores O’Riordan – den lysande stjärnan och The Cranberries högt prisade röst – är tillbaka. Dolores första soloalbum "Are You Listening?" släpps den 7 maj på Border Music. Första gången vi får se Dolores O’Riordan som soloartist blir på Berns den 10 juni. Biljetterna släpps den 5 mars.

The Cranberries hade en lysande och hektisk karriär och sålde över 40 miljoner album världen över. Efter en 4 år behövlig paus från musikbranschen så spelades äntligen det första soloalbumet in i Dolores båda hem i Canada och Dublin.

Två av låtarna på det kommande albumet, "Apple" och "Ordinary Day" är producerade av BRIT Award vinnaren Youth som har arbetat med grupper/artister som The Verve, Embrace, Primal Scream, U2 och Paul McCartney. Youth bidrog bl a med sin egen unika vision och softade ner låtarna utan att påverka deras egen integritet eller passion.

Albumet är en slående tillbakablick till ursprungsformen och är spridd med kantiga ackord. Den kristallklara rösten med en antydan till folkmusiken känns spännande och är skickligt mäktig, en obarmhärtig succé. "– Min tid efter Cranberries kändes som en nystart utan press och kontrakt säger Dolores entusiastiskt. – För första gången i livet var jag min egen, och helt utan hämningar, vilket jag inte har känt sen jag började med musik. Det återspeglar sig väldigt tydligt på detta album.. "

Biljetterna kostar 250 kr + serviceavgift. Åldersgräns, 18 år vid förköp och 20 år vid dörrförsäljning.

För mer information, www.sanctuaryrecords.co.uk

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl