Tävlingen Bryggeriet-Live i år igen

2007-03-01 10:41
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Dags att tävla i musik igen!

Tävlingen Bryggeriet-Live kommer att hållas i år igen och kommer att hålla till på Bryggeriet i Märsta som tidigare år.

Band som vill tävla anmäler sig via hemsidan för Bryggeriet-Live från idag till den 12:e april. Obligatorisk anmälningsavgift på 500:- kommer att tas av de band som blir uttagna till tävlingen. 1:a pris är i år olika priser till ett värde av 50.000:- Studiotid för en professionell demoinspelning till ett värde av 30.000:-, ett stipendiat på 10.000:- från Svensk Musik via Musikbörsen att köpa instrument och musikutrustning för samt en summa på 10.000:- i kontanter. (Ev. vinstskatt betalas av segrarna).

Vi kan meddela att det har gått riktigt bra för vinnarna 2006. RUH som vann 2006-års tävling har blivit "signade" med EMA Telstar AB. Dealen gäller både för skivkontrakt och spelningar. De har spelat in ett album som vi hoppas finns på diskarna inom kort. EMA Telstar AB hjälper även Plan3 till skivkontrakt.

Årets tävlingen blir en mix av de erfarenheter som finns från 2005 och 2006. Det innebär att det kommer att bli sex deltävlingar och en semifinal samt final. I varje deltävling kommer fyra band att delta var av det band som juryn tillsammans med publiken utser går direkt till finalen och publikens och juryns andra val av band går till semifinal. Vinnaren av semifinalen blir finalens sjunde band. Totalt kommer 24 band att tas ut av alla anmälningar som kommer in.

Grunderna: En proffsigt arrangerad musiktävling i genrerna pop och rock för osignade band vars medlemmar fyllt 18 år. I första hand är tävlingen ett sätt för band utan kontrakt att synas, och få speltillfällen.

Välkomna till Bryggeriet LIVE 2007!

Läs mer på hemsidan för Bryggeriet-Live

Källa: Mattias "Stafen" Staf, Bryggeriet LIVE
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl