Flogging Molly till Stockholm

2005-09-19 15:27
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
IRLÄNDSK-AMERIKANSKA FLOGGING MOLLY SPELAR PÅ NALEN I HÖST!

Den 21 november spelar irländsk-amerikanska folkpunkrockarna Flogging Molly på Nalen i Stockholm. Biljetterna släpps den 21 september.

Bandet har funnits ända sedan 1997. Historien tog sin början i Dublin på Irland, där sångaren Dave King är uppvuxen. Han flyttade i unga år till Los Angeles där han så småningom bildade Flogging Molly. De började uppträda på irländska pubar runtom i staden och fick efter hand rykte om sig att vara ett exceptionellt liveband.

Flogging Molly förser musikvärlden med en blandningen av irländsk folkmusik, brittisk punk och amerikansk rock. För att beskriva bandet musikaliskt förklarar Dave King "Om musiken inte innehållit mandolin, dragspel, fiol och flöjt, så hade det låtit punkrock och hade det inte funnits gitarr, bas och trummor hade det låtit som traditionell irländsk folkmusik. Flogging Molly har både och".

De albumdebuterade år 2000 med "Swagger" och har sedan dess släppt ytterligare två fullängdare; "Drunken Lullabies" (2002) och "Within A Mile From Home" (2004). På senaste albumet gästar Lucinda Williams på ett spår.

Bandet består av sju medlemmar; Dave King på sång, sked och akustisk gitarr, Bridget Regan på fiol och tin whistle, Dennis Casey på elgitarr, Matt Hensley på dragspel, Nathen Maxwell på bas, Robert Schmidt på mandolin och George Schwindt på trummor och slagverk. Dessutom spelar medlemmarna ibland andra instrument såsom banjo och Uilleannpipor (irländsk säckpipa)

För mer information, besök: www.floggingmolly.com

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl