Strip Music åker ut på turné

2007-02-20 12:33
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
STRIP MUSIC PÅ TURNÉ!

Få svenska band har varit så konsekventa i sin musikaliska vision som Strip Music. Konceptet är enkelt – tre ackord, stråkar och en drivande baskagge. En bombastisk synthrockkuliss toppad med vackra melodier och texter fyllda av frustration, desperation och kärlek. I höstas kom deras hyllade album "Hollywood & Wolfman". Nu ger de sig ut på en turné med avspark i Eskilstuna den 23 februari.

Turnéplan:
23.2 Eskilstuna, Raw Power
24.2 Nyköping, Träffen
03.3 Göteborg, Storan/Klubb Populär
20.3 Köln, Underground
21.3 Hamburg, Molotow
22.3 Berlin, Kato
23.3 München, Atomic Café
12-14.7 Arvikafestivalen

Strip Music bildades 2003 av Henric de la Cour och Christian Berg som tidigare spelade i Eskilstunabandet Yvonne. Den ursprungliga tanken var en minimalistisk trio men i och med att fler bandmedlemmar anslöt sig växte också ljudbilden till det storslagna sound som kännetecknar Strip Music. Deras första självbetitlade skiva, mottogs av både publik och kritiker med öppna armar. Uppföljaren "Hollywood & Wolfman" (uppkallad efter två av karaktärerna i Tom Cruise-klassikern Top Gun!) släpptes i november förra året. Även den har fått strålande recensioner:

Östgöta Correspondenten
(Betyg 4 av 5)
"en av årets bästa plattor"

Sonic
(Betyg 8 av 10)
"...innehåller några av de mest storslagna synthantems jag hört. Svartsynt svartsynth med ogreppbara dimensioner. Det kan vara nu det händer för Strip Music, det bör vara nu det händer."

GROOVE #8
"...en enormt stor platta som kommer hålla i många år"

Kristianstad Bladet
"Man skulle kunna beskriva Strip Music som Melody Club i svart. Melodierna håller absolut. I kombination med ett imponerande maffigt sound, vars grundstenar stavas stråkmaskin och Joy Division-pukor, lyckas Strip Music hålla intresset vid liv plattan igenom".

Håkan Steen på Aftonbladet inkluderade singeln "Sugar And Lime" när han listade förra höstens åtta indielåtar. "Ganska få är mer indie i Sverige än Henric de la Cour. Nya singeln med hans Strip Music låter pompös på rätt sätt".

För mer information, besök: www.stripmusic.se, www.myspace.com/stripmusic

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl