Rickie Lee Jones ger tre konserter i Sverige

2007-02-13 20:04
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
RICKIE LEE JONES TILL SVERIGE!

26 april, Kulturbolaget Malmö
29 april, Storan Göteborg
30 april, Nalen Stockholm

Den amerikanska sångerskan och låtskrivaren Rickie Lee Jones kommer till Sverige i vår. Och hon är efterlängtad! Senast vi fick se henne var sju år sedan, en magisk sensommarkväll på Cirkus i Stockholm. Biljetterna släpps den 16 februari.

Rickie Lee Jones kommer till Sverige med det nysläppta albumet "The Sermon On Exposition Boulevard" i bagaget. Plattan beskrivs i amerikansk press som hennes bästa på tre årtionden och musiktidningar som MOJO Magazine och UNCUT Magazine hyllar henne med fyra stjärnor och beskriver Rickie som "Grevinnan av LA som nu kan gå på vatten"…

Rickie Lee Jones är just nu ute på sin pågående USA turné och besökte precis tv-programmet
David Letterman Show i New York (12/2). Programmet sänds i Sverige inom kort.

Rickie Lee Jones har varit med sedan 1979, då hon debuterade med LP:n ”Rickie Lee Jones” där hon framförde en mycket personlig blandning av jazz, folkmusik och rock. Hon har med andra ord bara ett par år kvar till 30 års jubileum som skivartist. Hitlåten "Chuck E's in Love" bidrog delvis till genombrottet. Hon vann en Grammy samma år för "Bästa Nykomling". Rickie Lee Jones influerades tidigt av bl a Tom Waits.

Få kvinnliga artister sjunger så hudnära och besjälat som Rickie Lee Jones. Hon lyckas med konststycket att blanda pop med jazz och få musiken att låta bra och intressant. Hon har givit ut bl a albumen ”Pirates” (1981), ”Pop Pop” (1991) och ”Ghostyhead” (1997) och nu "The Sermon on Exposition Boulevard" (2007).

För mer information: www.rickieleejones.com

Biljetterna kostar 330 - 350 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl