Madeleine Peyroux ger två sverigekonserter i april

2007-02-12 17:30
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Hyllade jazzsångerskan Madeleine Peyroux ger två konserter i Sverige i vår. Stockholm, Berns den 24 april och Malmö, Kulturbolaget den 29 april.
Biljetterna släpps den 16 februari.

Madeleine Peyroux förra album ”Carless Love” som kom ut i december 2004 blev valt till Årets bästa cd kategori jazz i Svenska Dagbladet de året.
I mars 2005 tjuvstartade hon sin Europaturné med ett showcase på Kulturhuset i Stockholm som fick fem prickar i SVD och rubriken "Både angeläget och njutbart".

På nya albumet tolkar Madeleine åter igen sånger skrivna av b la. Leonard Cohen men även Tom Waits, Fred Neil och Joni Mitchell plus att hon även har med några av sina egna låtar. Det nya albumet ”Half the perfect world” är skrivit tillsammans med Jesse Harris och producenten Larry Klein.

Madeleine har svenska rötter men är född i USA, hennes mormor utvandrade från Sverige till New York på 1930-talet. Som tonåring flyttade hon med sin mamma till Paris där hon försörjde sig som gatumusikant och det var där hon blev upptäckt. Den då 22-åriga begåvningen albumdebuterade 1996 med "Dreamland", som blev väl bemött både av media och av konsumenter. Time Magazine utsåg samma år albumet till "...the most exciting, involving vocal performance by a new singer this year". Hennes röst har av många jämförts med Billie Holidays varma, "whiskey"-rökiga bluesjazzstämma.
Och det i sig är inget dåligt betyg!

För mer information www.madeleinepeyroux.com

Biljetterna kostar 310 kr + serviceavgift (varav 10 kr per biljett går till välgörande ändamål).

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl