The Mission ger tre konserter i Sverige i maj

2007-02-08 15:49
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
THE MISSION – TOUR IS A BULLET

Goth-kungarna The Mission äntrar svensk mark i vår. Den 24 maj spelar de på Trädgår'n i Göteborg, den 25 maj på Berns i Stockholm och den 26 maj på KB i Malmö. Biljetterna släpps den 12 februari.

1985 lämnade Wayne Hussey och Craig Adams The Sisters Of Mercy och bildade The Mission. Året efter gav de sig ut på sin första Europaturné, då som förband till The Cult. The Mission byggde snabbt upp ett rykte om sig som ett av de bästa och mest intressanta livebanden, vilket snabbt gav dem ett skivkontrakt. De släppte singeln "Stay With Me" och debutalbumet "God's Own Medicine" och under de åtta år som följde släppte de ytterligare sex album och hade 12 hitsinglar på listorna. Bland annat klassiker som "Wasteland", "Tower Of Strength", "Beyond The Pale", "Deliverance" och "Butterfly On A Wheel". Framgångarna gav dem tillträde till de europeiska festivalernas största scener, de har bland annat varit huvudakt på Readingfestivalen i Storbritannien vid två tillfällen.

I mitten av nittiotalet, efter diverse skivbolagskonflikter och medlemsavhopp, tog bandet en längre paus från varandra. Många trodde nog då att The Mission var borta för alltid, men 1999 gav de sig ut på en succéartad återföreningsturné som tog dem till Brasilien, Argentina, Chile, Mexico, USA, Syd Afrika och Europa. 2001 kom det album som många anser vara toppen på deras karriär hittills, "Aura". En platta som bevisade att The Mission var tillbaka i gammal god stil och att de är att räkna med ett bra tag framöver. Bandet har sedan dess släppt ytterligare en rad album. Det senaste, "God Is A Bullet" landar på skivdiskarna den 27 april.

För mer information, besök: www.themissionuk.com, www.myspace.com/themissionuk

Biljetterna kostar 275 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl