Freddie Wadling på turné

2005-09-09 11:27
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Freddie Wadling har en gedigen karriär att luta sig mot. Han började spela i band redan på 60-talet och fick rejält med luft under vingarna när punken exploderade. Startade ett av Sveriges första punkband, Straitjacket, under våren 1977 för att därefter satsa på legendariska Liket lever som med singeln "Levande begravd" skapade en svensk klassiker.
Gick vidare från den hypnotiska rockmusiken i Cortex till elektroniska Blue for Two och blev dessutom stjärna i Fläskkvartetten. Snart var han också en efterfrågad gästartist och har medverkat på skivor av bland andra Uno Svenningsson, Sophie Zelmani och Louise Hoffsten Samt tolkat kaotisk blues av Captain Beefheart och skir 1500-talsmusik à la John Dowland.
Soloalbumet "En skiva till kaffet" gick direkt in på topplistan och belönades även med en grammis. Sammanlagt har Freddie spelat in mängder av låtar varav drygt 400 har hamnat på skiva.
Senaste soloalbumet ”Jag är monstret” (april 2005) är Freddie Wadlings femte i ordningen och fick pressrosor som ”det bästa som gjorts i det här landet” Här sjunger han allt ifrån Jocke Bergs hymn "Drömmarna" och Per Gessles finstämda "Måla mitt minne" till Thomas Öbergs elektriska "Jag kan bara ge allt" och Mauro Scoccos smärtsamma schlager "Fönster mot gården".
I augusti 2005 erhöll Wadling Cornelisstipendiet.
På den förestående höstturnén kommer nyskrivet material blandas med gamla örhängen ur Freddies digra katalog.
Fokus kommer dock att ligga på att presentera materialet från senaste plattan och i sann Wadlinganda kommer det troligtvis även att dyka upp en del musikaliska infall i repertoaren.
Medverkande på turnén är:
Freddie Wadling - sång
Sebastian Öberg – cello
Henrik Cederblom – gitarr
Christoffer Berg – slagverk,elektronik

Turnédatum:
14.10 Stockholm, Orionteatern
15.10 Göteborg, Konserthuset
16.10 Skövde, Stadsteatern
1.11 Malmö, KB
2.11 Lund, Mejeriet
3.11 Ystad, Ystad Teater
5.11 Växjö, Palladium
6.11 Köpenhamn, Pumpehuset
7.11 Århus, Voxhall
9.11 Gävle, Konserthuset
10.11 Uppsala, Katalin
12.11 Västerås, Prisma
18.11 Umeå, Norrlandsoperan
19.11 Skellefteå, Pinkerton

Källa: EMA Telstar, Motor
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl