Marianne Faithfull ger en konsert i Sverige

2007-01-31 15:59
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
MARIANNE FAITHFULL TILL STOCKHOLM!

Den brittiska sångerskan Marianne Faithfull kommer till Sverige i vår på turnén "Songs Of Innocence & Experience". Den 23 april uppträder hon tillsammans med sitt band på Berns i Stockholm. Biljetterna släpps den 5 februari.

Marianne Faithfull är en av 1960-talets stora ikoner. Då var hon känd som popsångerska, skådespelare och även som Mick Jaggers flickvän. Hon slog igenom med Stones-låten "As Tears Go By" som sedan följdes av hitarna "Summer Nights" och "This Little Bird", båda från 1965. Sedan dröjde det fram till 1970-talet då hon började jobba med musik igen. Med full kraft kom hon tillbaka 1979 med plattan "Broken English". Låtarna på plattan präglades av hennes nya röst, raspig och full av livserfarenhet.

En av hennes senaste plattor är "Before the Poison" från 2005. På senare tid har Marianne Faithfull även hunnit med en roll i Sofia Coppolas succéfilm Marie-Antoinette.

Med på den kommande turnén är Barry Reynolds på gitarr och sång, Joe Cang på bas, percussions, sång och Daniel Mintseries på keyboards.

Mer information www.mariannefaithfull.org.uk

Biljetterna till konserten i Stockholm kostar 300 kronor + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl