Emmon, Emma Nylén, gör en turné genom Sverige

2007-01-29 14:34
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
EMMON!

Sveriges elektrodrottning Emma Nylén sjunger till vardags i svenska indiepopbandet Paris. Nu är hon aktuell med soloprojektet Emmon och debutalbumet "The Art and the Evil". Hon drar även ut på Sverigeturné med premiär på Debaser Medis i Stockholm den 31 januari.

Turnéplan:
31.1 Stockholm, Debaser Medis*
02.2 Göteborg, Trädgårn*
03.2 Göteborg, Respekt: Gay Straight 2 Hell – Album-releasefest
10.2 Linköping, FEBER! festival ung scen/öst
14.2 Falun, Falun studentkår*
15.2 Gävle, Nivå*
23.2 Norrköping, Hugo*
24.2 Åre, Dippan
28.2 Uppsala, Katlin*
03.3 Lund, Smålands Nation

* Support till Melody Club.
Fler spelningar tillkommer.

Soloprojektet Emmon såg dagens ljus år 2001 i ett ljudlabb på Konstfack i Stockholm, där Emma studerade. Sedan dess har ett stort antal egenproducerade demos roterat runt på klubbar och dansgolv över hela Sverige.
Efter att ha spelat på bland annat Hultsfredsfestivalen, P3 Popstad, supportat Stereo Total och Vive La Feté, samt remixat låtar till en stor skara band och artister, är det nu dags för Emmon att släppa sitt första soloalbum. "The Art and the Evil" (release 7 februari) bjuder på en samling kompromisslösa elektropop-dängor med attityd. Emma har gjort allt på skivan från att skriva låtar, producera, spela in och mixa. Debutsingeln "Wake Up Time" har rullat på radio en hel del sedan den släpptes i slutet av november. Andrasingeln "Rock D´Amour" är planerad till mars.

Live är Emmon alltid en extraordinär och omtalad upplevelse. Hennes personliga soloframträdanden där hon står ensam på scen och med grafiska videoprojektioner gjorda av Joakim Heidwall är kända som explosiva och starkt medryckande. Hon bjuder på en show där publiken får interagera och omvandlar lokalen till ett enda stort svettigt dansgolv.

För mer information: www.emmon.se, www.myspace.com/emmonmusic

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl