De tyngsta metal-banden kommer till Sverige

2006-12-20 21:35
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
EN TUNG VÅR!

Under våren kommer flera av de tyngsta och mest intressanta amerikanska metal-banden till Sverige:

04.2 SOIL – MALMÖ. KB
05.2 SOIL – STOCKHOLM, KLUBBEN
16.2 STONE SOUR, STOCKHOLM, KLUBBEN
23.4 CLUTCH – STOCKHOLM, DEBASER
06.5 TVIVIUM – STOCKHOLM, ARENAN
10.5 TRIVIUM – GÖTEBORG, TRÄGÅR’N

SOiL
Chicagobandet SOiL skapade sig sitt namn efter konstant turnérande, bl.a. med Ozzy Osbourne, Rob Zombie, Mudvayne och Static-X. De spelar hård metal-rock med mycket kraft och sköna melodier. Nu är de aktuella med albumet ”True Self” som släpptes i våras. Den 4 februari spelar de på Kulturbolaget i Malmö och den 5 februari på Klubben i Stockholm.
www.soil-music.com
Biljetterna kostar 145 - 150 kronor + serviceavgift. Åldersgräns: 13 år (Stockholm), 18 år (Malmö).

STONE SOUR
Stone Sour bildades redan mitten av 1990-talet men debuterade så sent som 2002 med ett självbetitlat Grammy-nominerat album. Nu är bandet aktuellt med uppföljaren ”Come Whatever May” som bandets sångare Corey Taylor (som även sjunger i Slipknot) definierar med orden ”dramatiskt, känslosamt, färgstarkt, mörkt, argt, ärligt och intensivt. Allt detta och lite till”. Den 16 februari spelar de på Klubben i Stockholm.
www.stonesour.com
Biljetterna kostar 300 kr + service avgift. Åldersgräns: 13 år

CLUTCH
Clutch spelar en mix av olika musikstilar med rötter hos bl a Led Zeppelin och Frank Zappa men med ett Elmore James-bluessound. De är välkända för att vara ett otroligt liveband. 2005 släppte de "Blast Tyrant" (Soundpollution), "Robert Hive/Exodus" (Soundpollution) och samlingsplattan "Pitchfork & Lost Needles" (Playground). Clutch har turnerat flitigt under de senaste åren och rest USA runt tillsammans med Deftones, System of a Down och Corrosion of Conformity. Den 23 april spelar de på Debaser i Stockholm.
www.pro-rock.com
Biljetterna kostar 150 kr + service avgift. Åldersgräns 18 år.

TRIVIUM
Thrash metal-kvartetten Trivium har av många tippats att bli nästa stora band inom genren. Och de är på god väg. Deras andra album ’Ascendancy’ nominerades till två amerikanska Grammys och bandmedlemmarna har figurerat på förstasidorna i metalpress över hela världen. Plattan följdes upp med succéspelningar på både festivaler och som headline på Sounds Of The Underground-turnén i USA. Nya albumet ”The Crusade” släpptes i november och nyligen besökte de Sverige som förband till Iron Maiden. I vår är det dags igen. Den 6 maj spelar de på Arenan i Stockholm och den 10 maj på Trägår’n i Göteborg. Förband är Annihilator.
www.trivium.org

Biljetterna kostar 250 kr + serviceavgift. Åldersgräns 13 år

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl