Scissor Sisters ger en konsert i Stockholm i april

2006-12-06 17:43
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
SCISSOR SISTERS TILL SVERIGE!

17.4 Annexet

60-tals-psykedeliska och glamrockiga discohjältarna Scissor Sisters skapar de mest trallvänliga låtar och iögonfallande liveshower. Bandet jämförs ofta med akter som Bee Gees, Duran Duran, Supertramp och Queen. Den 17 april 2007 spelar de på Annexet i Stockholm. Biljetterna släpps den 8 december.

Det var Scissor Sisters cover på Pink Floyd-klassikern "Comfortably Numb" som gav dem skivkontrakt med ett engelskt bolag och det stora genombrottet. Deras onekligen kontroversiella stil har gjort dem kända som uppstickare i Storbritannien, där de under 2004 och framåt är det band som dragit mest uppmärksamhet till sig på topplistorna. England har kommit att bli Scissor Sisters andra hem, då de i hemlandet USA har blivit förbjudna på t.ex. Wal-Marts hyllor. Men trots detta håller de humöret uppe, mycket tack vare att de fått en av sina största drömmar uppfyllda. På sitt andra album "Ta-Dah" (Polydor/Universal) som släpptes under hösten 2006 har de samarbetat med Elton John på hela två spår varav ett är välspelade förstasingeln "I Don’t Feel Like Dancing" som förövrigt låg på första platsen i Storbritannien under en hel månad.

Scissor Sisters har under 2006 öppnat för Depeche Mode på deras "Touring The Angel" men ska nu ge sig ut på egen hand. Det är med anledning av det nya succéalbumet som de saxande systrarna turnerar först i USA och sen i Europa. Deras herravälde har redan grundats; 2005 vann de i alla kategorier de nominerats på Brit Awards, vilket är första gången ett och samma band vunnit alla de internationella kategorierna. Och nu är de äntligen här. Join the Scissorhood!

För mer information: www.scissorsisters.com

Biljetterna kostar 350 kr + serviceavgift

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl