Jarvis Cocker ger en konsert i Stockholm

2006-12-04 15:40
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
JARVIS

Jarvis är pop.
Jarvis var Pulp.
Jarvis är tillbaka!
Jarvis är bäst!

Pulpsångaren Jarvis Cocker är tillbaka med ett soloalbum och en turné. Det är fem år sedan sista Pulp-skivan kom och sedan dess har Jarvis bland annat skrivit låtar åt Nancy Sinatra och Charlotte Gainsbourg, tävlat i underhållnings-tv, medverkat i en Harry Potter-film och startat syntbandet Relaxed Muscle. Den 29 januari 2007 äntrar han Berns scen i Stockholm. Biljetterna släpps den 7 december.

Jarvis Cocker bildade Pulp redan som 15-åring hemma i Sheffield tillsammans med ett gäng skolkompisar. Bandets stora genombrott kom 1995 med singlarna "Common People", "Disco 2000" och albumet "Different Class" och Jarvis blev brittiska popens frontfigur sida vid sida med Brett Anderson, Damon Albarn och bröderna Gallagher. Efter ytterligare två album tog Pulp en paus och det är osäkert om de kommer spela tillsammans igen. Men Jarvis är inte mannen som ligger på latsidan för det. Nu är han aktuell med ett självbetitlat soloalbum som släpptes den 15 november. Plattan innehåller bland annat singeln "Running The World" som även är med på soundtracket till Alfonso Cuaróns (Din morsa också! och Harry Potter och fången från Azkaban) senaste film Children Of Men.

"forne Pulpsångarens solodebut är bredbent mogenpop – så som den låter framförd av en tanig man i tajt kostym och mycket stora glasögon. Fantastiskt, alltså". Svenska Dagbladet

För mer information: www.myspace.com/jarvspace

Biljetterna kostar 300 kr + serviceavgift.
Åldersgräns: 18 år vid förköp, 20 år vid dörren.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl