Hammerfall vs Stratovarius

2005-08-24 11:47
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
HAMMERFALL VS STRATOVARIUS

I samband med Hammerfall och Stratovarius gemensamma Europaturné gör de båda banden två framträdanden i Sverige under hösten. Den 30 oktober spelar de på Skycom i Umeå och den 2 november på Annexet i Stockholm. Biljetterna släpps den 29 augusti.

Hammerfall
I våras kom svenska bandet Hammerfalls senaste album "Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken". Det mottogs med god kritik och singeln ”Blood Bound” har sedan dess spelats flitigt i svensk media. Sedan starten 1993 har bandet utvecklats till ett etablerat hårdrocksband att räkna med även i utlandet. Under augusti befinner de sig på turné i USA.

Medlemmar: Joacim Cans (sång), Oscar Dronjak (gitarr), Stefan Elmgren (gitarr), Magnus Rosén (bas) och Anders Johansson (trummor).

Stratovarius
Det är nu 16 år sedan de finska hårdrockarna Stratovarius släppte sitt första album "Fright Night". Därefter har albumen kommit i tät följd och den 5 september släpps en ny självbetitlad fullängdare. Senast Stratovarius besökte Sverige var 2003 då de spelade på Arenan i Stockholm och på ett slutsålt Kåren i Göteborg.

Medlemmar: Timo Kotipelto (sång), Timo Tolkki (gitarr), Jari Kanulainen (bas), Jens Johansson (Keyboards) och Jörg Michael (trummor).

Nu finns alltså chansen att se bröderna Anders Johansson (Hammerfall) och Jens Johansson (Stratovarius) framträda på samma scen samma kväll!

För mer information besök gärna bandens officiella hemsidor: www.stratovarius.com och www.hammerfall.net

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl