Mamma Mia! spelas i Köpenhamn på internationell turné

2006-11-17 16:37
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
DEN INTERNATIONELLA HIT-MUSIKALEN KOMMER TILL KÖPENHAMN
MAMMA MIA!

FORUM, 12-22 APRIL 2007

Det var producenten Judy Craymer, som först fick idén till att skapa en musikal med ABBAs odödliga hits. 1999 hade MAMMA MIA! Premiär i London och var redan från början en stor publiksuccé. Nu får danskarna möjligheten att uppleva MAMMA MIA! när den internationella turnén kommer till Forum i Köpenhamn i april.

Inspirerad av alla de historier som ligger gömda i ABBAs alltid lika aktuella sånger, har författaren Catherine Johnson skrivit en rolig och varm berättelse om familj och vänskap, och låter en grekisk ö vara platsen för skådespelet. Kvällen före sitt bröllop försöker en ung brud att ta reda på vem hennes pappa är. Tre män från hennes mors förflutna återvänder till den ö de lämnade 20 år tidigare. Hela 22 ABBA klassiker är invävda i berättelsen, bl a CHIQUITITA, DANCING QUEEN, I HAVE A DREAM, KNOWING ME, KNOWING YOU, THE WINNER TAKES IT ALL, SUPER TROUPER, TAKE A CHANCE ON ME och VOULEZ-VOUS.

Forum görs till detta speciella tillfälle om till en teateruppsättning med endast 3 300 platser. Det kommer också att vara möjligt att kombinera MAMMA MIA!-upplevelsen med en särskild showmeny som kan avnjutas i en av de tre restauranger som kommer att bli byggas upp i Forum. Förutom kvällsföreställningar, kommer man även ha matinéer under helgerna.

Under de senaste två åren har den internationella turnén redan besökt Dublin, Edinburgh, Sydafrika, Tallinn, Lissabon, Paris, Bryssel, Paris, flera städer i Tyskland, Wien, Zürich och Belfast och har underhållit 1,3 miljoner gäster. Just nu spelas MAMMA MIA! i 11 städer i världen. Utöver föreställningen i London och den internationella turnén som pågår, spelas MAMMA MIA! på Broadway, i Las Vegas, Stuttgart, Madrid, Stockholm och Osaka, och en rysk-språkig uppsättning har nyligen haft premiär i Moskva. Fram till i dag har MAMMA MIA! setts av fler än 27 miljoner människor över hela världen – och den fortsätter underhålla 18 000 personer varje kväll...

Arvet efter ABBA är otaliga extraordinära sånger och en fantastisk skivförsäljning, över 360 miljoner sålda exemplar i hela världen. Gruppen toppade listorna med 9 singlar och 9 album. Rekordhållaren är ABBA Gold som låg på hitlistorna i 206 veckor. I England överträffas ABBAs succé bara av The Beatles, Elvis Presley, Cliff Richard och Madonna!

MAMMA MIA!
Text och musik av Benny Andersson och Björn Ulvaeus, föreställningen är skriven av Catherine Johnson, regisserad av Phyllida Lloyd och koreograferad av Anthony Van Laast. Produktionen är designad av Mark Thompson, ljuset av Howard Harrison, Andrew Bruce och Bobby Aitken står för ljuddesignen. Martin Koch har gjort den musikaliska instuderingen, arrangemangen och ytterligare material.
Den internationella turnén är producerad av Judy Craymer, Richard East och Björn Ulvaeus för Littlestar i samarbete med Universal, Stage Entertainment & NGM.

OBS! FÖRESTÄLLNINGEN ÄR DET ENGELSKSPRÅKIGA ORIGINALET.

Biljettförsäljningen startar tisdag den 21:e november kl. 10.00 från Billetlugen/ billetlugen.dk, +45-70 263 267 samt i Fona-butikerna. Showmeny – också för grupper & företag – via showmenu@billetlugen.dk samt +45-70 263 267

www.mamma-mia.com

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl