Björn Kjellman åker ut på turné med "Jag är min egen fru"

2006-11-15 16:35
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
"Jag är min egen fru" med Björn Kjellman på turné våren 2007

Succéföreställningen "Jag är min egen fru" med Björn Kjellman hade premiär på Stockholms stadsteater i november 2004. Där har den spelats för utsålda hus i snart två år. I vår åker Björn Kjellman på en Sverigeturné med enmanspjäsen och premiär blir det den 5 januari på Stadsteatern i Göteborg. Biljetterna till föreställningarna i Göteborg släpps den 16 november och till de övriga den 17 november.

Ensam på scenen skildrar Björn Kjellman genom fyrtio olika karaktärer Charlotte von Mahlsdorfs liv och öde. Pjäsen bygger på författaren Doug Wrights intervjuer med Charlotte under flera års tid. Charlotte von Mahlsdorf var en tysk transvestit, född i Östberlin som Lothar Berfelde. I tonåren tog hon livet av sin far och överlevde sedan både nazisterna och de östtyska kommunisterna. Av rädsla för nynazister flyttade hon 1997 till Porla Brunn nära Laxå där hon byggde upp ett museum.

Pjäsen är en spännande och obehaglig resa in i både det vackra och det riktigt fula i människans psyke. Pjäsen har fått strålande kritik och Dagens Nyheter skrev "Regin och formidabelt skådespeleri gör föreställningen "Jag är min egen fru" till ett teatermåste" och Expressen "Lysande skådespelarkonst".

Regissör är Rickard Günther.

"Jag är min egen fru" är skriven av Doug Wright. Pjäsen hade urpremiär på Broadway 2004. Året därpå tilldelades den Pulitzerpriset för Bästa Pjäs, Tony Award, The Drama Desk Award och The Drama League Award for Best Play för "Jag är min egen fru".

Turnéplan
5.1 Göteborgs Stadsteater
6.1 Göteborgs Stadsteater
4.2 Gävle Konserthus
16.2 Halmstad, Teatern
17.2 Malmö, Malmö Opera & Teater
9.3 Norrköping, Louis De Geer-hallen
23.3 Västerås Konserthus
25.3 Jönköping Konserthus
28.3 Linköping, Konsert & Kongress
30.3 Kalmar, Kalmarsalen
31.3 Helsingborg, Konserthuset
7.4 Umeå, Idunteatern

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl