Zeigeist och Hey Willpower ger tre konserter i Sverige

2006-11-15 13:59
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
ZEIGEIST & HEY WILLPOWER (US)

12.12 Stockholm, Debaser, Slussen
13.12 Uppsala, Kalmar Nation
14.12 Göteborg, Respekt

ZEIGEIST
Zeigeists spelningar är en mix av konst och kreativa utbrott, inflätat i ett elektroniskt pop-sound. Sen starten 2005, har bandet gjort olika shower och performanceframträdanden i Sverige - ingen den andre lik. De nämner influenser som Andy Warhol, Comme des Carçon, 80-talspop, David Lynch, tysk elektro och Alexander Mcqueen. Spelningarna har bäst beskrivits som "urspårade barnkalas", med färg, blod, fjädrar och konfetti, blandat med haute couture, videoprojektioner, strob och dansant popmusik. De har gjort allt från den stilistiska spelningen i ett galleris skyltfönster med minsta tänkbara högtalare på gatan utanför, till den bombastiska där de plastade in hela scenen i byggplast och med hjälp av fjädrar och fläktar skapade en gigantisk "snöglaskula".

Zeigeist fick en it-hype våren 2006 med en mp3-demo av "Tar Heart" som senare gick in på rotationslistan i P3, och snabbt hamnade på mängder av bloggar, tidningar och klubbars "bästjustnu"-listor.

För mer information: www.myspace.com/thezeigeist

HEY WILLPOWER
Will Schwartz från Imperial Teen’s har en ny livsuppgift; att erövra vartenda dansgolv i världen! Med sitt nya band Hey Willpower, teamar han upp med SF elektromusikern Tomo och skapar soul, pop och r’n’b som låter ungefär som om Justin Timberlake och Usher hade haft en indiebakgrund. Live blir det hela kittet med dansare och allt, de har även spelningar i bagaget med bl.a. Le Tigre och Scissor Sisters så räkna med ett laddat Hey Willpower som intar Sverige. De har en stor fanskara i USA och är nu med nya plattan redo att ta över resten av världen. Den efterlängtade debutplattan släpps under våren 2007!

För mer information: www.heywillpower.com

Biljetterna kostar 80-120 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl