Billy Idol till Stockholm

2005-08-18 15:34
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
IDOLEN ÅTERVÄNDER!

Den 21 november är det dags för BILLY IDOL, 80-talets största cyberpunk-hjälte, att inta Hovet i Stockholm. Biljetterna släpps den 24 augusti.

Billy Idol började karriären som sångare i brittiska punkbandet Generation X. De släppte ett antal album tillsammans innan Billy gick sin egen väg för att göra solokarriär. Under 80-talet blev han världskänd med hits som "White Wedding", Rebel Yell", "Dancing With Myself", "Mony Mony" och "Sweet 16". Flera av hans album sålde platina och multiplatina.

Efter ett decennium återvänder nu Billy till scenen. Han har nyligen släppt sitt första album på 12 år, "Devils Playground". Med sig både på albumet och på scen har han bland annat sin gamle vapendragare, gitarristen Steve Stevens. Under året har de bägge kumpanerna gjort ett stort antal bejublade och kritikerrosade spelningar i både USA och Europa.

I samband med Sverigebesöket ger Billy Idol även två konserter i Danmark. Den 20 november spelar han på Vega i Köpenhamn och den 23 november på Train i Århus.

Besök gärna: www.billyidol.com

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl