Louise Hoffsten - Mer aktuell än någonsin!

2005-08-09 17:11
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Mycket händer i Louise Hoffstens liv just nu. Ikväll (tisdag) gör hon ett efterlängtat framträdande i Allsång på Skansen, den 6 september når hon den aktningsfulla åldern 40 och dagen efter släpps hennes nya album. Skivsläppet blir också avstamp för den miniturné som hon gör under hösten tillsammans med ett 8-mannaband. Den 7 september spelar hon på Rival i Stockholm, den 16 september på Storan i Göteborg och den 17 september på KB i Malmö.

Louise Hoffstens stora genombrott kom 1993 med albumet "Rhythm & Blonde" som hon också vann en Grammis för. Sedan dess räknas hon till en av våra mest älskade och hyllade artister. Som låtskrivare har Louise även gjort sig ett namn internationellt; låten "Bringing Out The Elvis In Me" spelades in av Faith Hill och sålde i nio miljoner exemplar.

Nya albumet "From Linköping to Memphis" är den första Louise Hoffsten-plattan på 5 år med helt nyskrivet material. Den är inspelad i Ardent Studios i Memphis där bland annat R.E.M, B.B. King, Big Star, Primal Scream, Led Zeppelin och John Hiatt spelat in.

Det låter med andra ord mycket Memphis, med det berömda svänget och soundet som kommit att bli ett kännetecken för staden. Men det låter också väldigt mycket Louise Hoffsten.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl