Eva Eastwood & The Major Keys ut på turné genom Sverige

2006-10-06 12:01
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
EVA EASTWOOD & THE MAJOR KEYS PÅ TURNÉ

Eva Eastwood har efter en lång karriär som Sveriges rockabillydrottning fått stor uppmärksamhet med stilbytet till countrypopen på nya albumet "Ton of heart". Tillsammans med bandet The Major Keys har hon spelat på några av Europas största musikfestivaler och nu är de aktuella med en Sverigeturné som har premiär i början av november.

Eva Eastwoods första fem album innehöll en mix av rockabilly och svensk schlager. På "Ton of heart" visar hon upp en delvis ny sida av sig själv. Plattan är hennes första med modernt klingande inspelningar, fjorton starka låtar i olika stilar, med en underton av country. Eva har skrivit samtliga låtar på albumet och två av de mest radiospelade är "Come on in" och "Like that no more". Medproducent på plattan är The Refreshments Joakim Arnell som också sjunger duett på en låt.

Eva Eastwood har en stor publik ute i landet och fick något av ett genombrott i förra årets Allsång på Skansen. Mycket tyder på att "Ton of heart" blir Eva Eastwoods verkliga biljett till alla musikälskare i Sverige. Den har hon förtjänat flera gånger om.

Turnéplan
8.11 Vara, Konserthuset*
10.11 Jönköping, Konserthuset*
18.11 Falkenberg, Grand Hotel
25.11 Grängesberg, Cassels
2.12 Trollhättan, Folkets Park
7.12 Stockholm, Globen (Konsumentföreningen Stockholm 90 år)
15.12 Gävle, Konserthus
21.12 Uppsala, Fyrishov*
27.12 Hudiksvall, Folkets Hus*
28.12 Östersund, Folkets Hus*

Fler datum tillkommer.

* tillsammans med The Refreshments

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl