Lupe Fiasco ger en konsert i Stockholm

2006-09-13 19:18
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
HIP-HOPENS NYA STJÄRNA LUPE FIASCO
TILL SVERIGE!

Lupe Fiasco är ett av de intressantaste namnen inom hip-hopen just nu. Han är dessutom den senaste i raden av socialt och politiskt engagerade rappare som vågar utmana hiphopens machoideal. Med sin lite halvnördiga framtoning har han tagit hela musikindustrin med storm. Den 8 oktober gör han sin första Sverigespelning någonsin på Nalen i Stockholm. Biljetterna släpps den 14 september.

"Jag är stolt över att vara nörd", sa han nyligen i en intervju i Svenska Dagbladet. "Jag åker skateboard och spelar tv-spel. Jag rappar inte om att sälja crack, jag går inte på klubbar, jag dricker inte, jag köper inte dyra smycken, jag dissar inte kvinnor."

Lupe Fiasco slog igenom när han sjöng en gästvers på Kanye West monsterhit "Touch the Sky" och de två har sedan dess fortsatt att samarbeta. Han är kontrakterad på Jay-Z:s skivbolag Def Jam Records och flera av låtarna på debutalbumet "Lupe Fiasco´s Food & Liquor" är producerade av Kanye West. Första singeln från albumet, "Kick, Push", har spelats flitigt i sommar och förra veckan släpptes singel nummer två, "Daydreaming". " Lupe Fiasco´s Food & Liquor" släpps i Sverige den 20 september.

För mer information, besök: www.lupefiasco.com, www.myspace.com/lupefiasco

Biljetterna kostar 180 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl