Kritikerhyllade Cabaret fortsätter nu två månader till

2006-08-30 11:12
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Publiksuccén Cabaret har nypremiär 14 september

Uppsättningen av Cabaret har under våren gått för utsålda hus på Tyrol, Gröna Lund i Stockholm. Den stora efterfrågan på biljetter gör att föreställningen fortsätter i höst med Peter Jöback i den Guldmaskbelönade rollen som Konferencier och med nytillskotten Monica Nielsen och Anders Nyström i ledande roller. Cabaret kommer att spelas onsdag-lördag från 14 september till 18 november, då Cabaret avslutas för gott i Stockholm. För att möta publiktrycket kommer föreställningen dessutom spelas som matinéföreställning några utvalda lördagar i oktober på Tyrol (14, 21, 28/10).

Den kritikerhyllade och flerfaldigt Guldmasknominerade ensemblen presenterar två nya namn inför hösten. Fräulein Schneider kommer att spelas av ingen mindre än Monica Nielsen känd från Riksteatern och flera TV-produktioner samt ett antal stora musikalroller. Anders Nyström, som senast sågs som den folkkäre doktorn i TV-serien Saltön och som har en lång karriär från teatrarna med bland annat flera Lars Molin-produktioner bakom sig, debuterar som musikalartist i rollen som Herr Schultz.

Peter befäster sin position som en av Sveriges mest uppskattade artister

Peter Jöback har fått idel pressrosor för sin roll som Konferencieren, en roll som han även fick ta emot en Guldmask för. Han har under sommarlovet från Cabaret passat på att släppa samlingsalbumet ”Flera sidor av samma man” som sålt platina och hitintills toppat den svenska försäljningslistan hela sju veckor i rad.

För mer information och pressbilder, vänligen besök www.cabaret.nu

Cabaret på Tyrol i Stockholm spelas onsdagar-lördagar under hösten. Biljetterna kostar 395 resp. 460 kr.

Om Monica Nielsen och Anders Nyström
Monica Nielsen debuterade med Ingemar Bergman endast åtta år gammal och började därefter arbeta som barnskådespelerska inom både radio och film. Hon antogs till Dramatens elevskola 1956 och ingick sedan i STV:s fasta ensemble under åren 1961-1962. Därefter ägnade hon sig åt teaterturnéer med Riksteatern, TV-underhållning, skivinspelningar och musikaler, bland annat i rollen Sally Bowles i Cabaret på Maxim 1969. Den 6 juni i år belönades Monica av kungen med medaljen ”Litteris et Artibus”.

Anders Nyström debuterar som musikalartist i och med rollen som Herr Schultz på Tyrol, även om han stod på Stockholmsoperans scen i ”Tummeliten” redan 1940. Anders arbetade sedan som fastanställd på Riksteatern under 50-talet, på Borås och Uppsala Stadsteater under 60- och 70-talet och på Stockholms Stadsteater på 80- och 90-talet. Vi har även sett Anders i ett flertal Molin-produktioner som ”Pojken med guldbyxorna”, ”Goda Grannar” och ”Badjävlar”.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl