KMFDM spelar i Stockholm i november

2005-07-13 15:16
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
KMFDM SPELAR PÅ MONDO!
Den 16 november spelar KMFDM på Mondo i Stockholm. Förband är engelska Panic DHH. Biljetterna släpps idag, den 13 juli. Konserten har 18-års gräns.

Förra året var det 20 år sedan KMFDM bildades i Paris av den tyska multikonstnären Sascha Koniezko. Han har sedan dess stått som bandet självklara ledare medan medlemmar kommit och gått. På fyra av bandet plattor hittar vi exempelvis svenska basisten Tim Sköld som fått ett stort erkännande som producent och basist i Marilyn Mansons band.

Deras andra platta " What do you know Deutchland" var den första i en lång rad på Chicagos berömda industri-label Wax Trax. Här hamnade de i gott sällskap med liknande band som bla Ministry och Front 242. Hårt turnerande och en jämn ström av skivläpp gjorde dem ett starkt namn i undergroundkretsar under 80-talet. När Ministry fick sitt stora genombrott och tog med sig KMFDM på sin USA-turné 1989 klättrade bandet ännu en nivå.

Förutom de egna släppen har KMFDM ägnat sig åt att remixa låtar åt såväl Rammstein som Skinny Puppy. Under 2005 befinner sig bandet på en omfattande världsturné som når Sverige i november. Att Joakim Thåström brukar nämna KMFDM som ett favoritband är inget underligt. KMFDM är just nu dvd-aktuella med en konsertupptagning från världsturnén som firade 20 års jubiliumet. Konserten på Mondo blir en uppvisning av industrirock i världsklass!
www.kmfdm.net

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl