Tower of Power ger tre Sverigekonserter i september

2006-07-13 14:46
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
TOWER OF POWER TILL SVERIGE!

Amerikanska soulfunkbandet Tower of Power gör tre Sverigekonserter under hösten. Den 2 september spelar de på Trädgår'n i Göteborg, den 3 september på Berns i Stockholm och den 4 september på KB i Malmö. Biljetterna släpps den 17 juli.

Tower of Power bildades i Kalifornien 1968 av Emilio Castillo och Stephen Doc Kupka, båda saxofonister och låtskrivare. 1973 slog gruppen igenom med plattan "Tower of Power" som bl.a innehöll låtarna "Soul Vaccination" och "What Is Hip?".

Tower of Power turnerade och var aktiva under hela 70-talet men hade sedan en längre period som bjöd på en del motgångar. Nu turnerar bandet dock flitigt igen och har så gjort sedan tidigt 90-tal. Medlemmar har kommit och gått under åren, och den senaste i skaran av återvändare är Bruce Conte som efter 20 års frånvaro nu är tillbaka på gitarr. Tower of Powers stora blåssektion, som består av två tenorsaxar, två trumpeter och en barytonsax, har länge varit ansedd som den bästa i branschen.

Flera av bandmedlemmarna har både individuellt och i grupp kompat artister som Elton John, Santana, Bonnie Raitt, David Sanborn, Michelle Shocked och Aaron Neville.

För mer information, besök: www.bumpcity.com

Biljetterna kostar 350 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl