The Mission till Sverige i höst

2005-07-12 16:14
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
The Mission besöker Sverige i höst med sin "Lighting the Candles Tour". Den 1 oktober spelar de på Kino i Karlskrona, den 2 oktober på Sticky Fingers i Göteborg och den 3 oktober på Mondo i Stockholm. Biljetterna släpps den 13 juli.

The Mission bildades 1986 av Wayne Hussey och Craig Adams, som fram till dess spelat med The Sisters of Mercy. Efter att ha turnerat som förband åt The Cult släppte The Mission samma år debutskivan "God's Own Medicine". Bandet fick snabbt en trogen skara fans och med albumet "Children" som kom 1988 upptäckte allt fler The Missions musik.

Deras rykte som ett fantastiskt liveband beredde vägen till de engelska festivalernas största scener. De har bland annat varit huvudakt på Readingfestivalen vid två tillfällen.

I slutet av nittiotalet, efter diverse skivbolagskonflikter och medlemsavhopp, gav de sig ut på en succéartad återföreningsturné. Därefter släpptes albumet "Aura" som bevisade att The Mission var tillbaka i gammal god stil och att de är att räkna med ett bra tag framöver.

Nu är de aktuellare än någonsin med dubbel DVD:n "Lighting The Candles" som släpps den 29 augusti, samt ett nytt album som beräknas komma någon gång senare i år.

För mer information, besök gärna: www.themissionuk.com

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl