30-års jubileum för Motörhead

2005-07-07 23:05
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
30 ÅRS JUBILEUM FÖR MOTÖRHEAD - THE LOUDEST BAND IN THE WORLD!

För er som missade Motörheads bejublade spelning på Sweden Rock i juni finns det nu ytterligare en chans att se bandet. Den 7 oktober spelar de på Scandinavium i Göteborg och den 8 oktober på Hovet i Stockholm. Special guest är Corrosion Of Conformity och förband är Meldrum. Biljetterna släpps den 13 juli.

Det är nu 30 år sedan Ian "Lemmy" Kilmister grundade Motörhead. Musikerna kring honom har genom åren varierat och idag består bandet av Lemmy, svenske Mikkey Dee (trummor) och Phil Campbell (gitarr).

Motörhead betraktas som ett av de mest respekterade och inflytelserika banden i sin genre. 1977 kom deras självbetitlade debut och sedan dess har de släppt klassiker som "Ace of Spades", "Orgasmatron", "Iron Fist" och "1916".

Motörhead är aktuella med DVD:n "Stage Fright" som släpps den 18 juli.

För mer information: www.imotorhead.com

Amerikanska hardcorebandet Corrosion Of Conformity bildades i början av 80-talet och har sedan dess släppt ett stort antal album. Det senaste "In The arms of God" kom i april.
För mer information: www.coc.com

Svenska-amerikanska Meldrum, med Phantom Blue gitarristen Michelle Meldrum i spetsen, debuterade 2001 med albumet "Loaded Mental Cannon". Sedan dess har bandet kontinuerligt turnerat både i Skandinavien, Europa och USA.
För mer information: www.meldrum.nu

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl