Kalle & Bengan turnerar i höst

2006-06-12 16:02
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
KALLE & BENGAN PÅ TURNÉ!

Två av våra mest folkkära artister, Kalle Moraeus och Bengan Janson, tar under hösten sin succéföreställning "Människans bästa vänner del 2" på turné Sverige runt. Föreställningen är en nyskriven uppföljare till publiksuccén "Människans bästa vänner". Den har tidigare gått både i Stockholm och Göteborg och nu är det äntligen dags för resten av Sverige att få möta dessa två mångsidiga herrar. Biljetterna släpps den 14 juni.

Kalle & Bengan har genom åren skapat sig en unik plats i den svenska underhållningsbranschen. De har blivit omåttligt populära och deras finurligt skickliga spelande i kombination med en underhållande dialog gör att man imponeras, fascineras och garvar på samma gång!

Kalle Moraeus fick nyligen Povel Ramels Karamelodiktstipendium och mottog, under en ceremoni i Hagparken, utmärkelsen i form av en summa pengar plus en strut med karameller. Kalle, som spelar både fiol och gitarr, är medlem i både Orsa Spelmän och Benny Anderssons Orkester.

Dragspelsvirtuosen Bengan Janson utsågs till Årets dragspelare i mitten av 1990-talet. Han har stått på samma scen som så vitt skilda storheter som Anne Sofie von Otter, Lelle Printer och Hardcore Superstar.

Med sig på turnén har Kalle & Bengan sitt eget band "Komphundarna" som består av; kapellmästare: Johan Granström – bas, Danne Strömkvist – trummor, Pelle Grebacken - blås och Anders Lundqvist – keyboard.

Turnéplan:
15.10 Västerås, Konserthuset
22.10 Norrköping, Flygeln
26.10 Halmstad, Halmstad Teater
28.10 Sundsvall, Södra Berget
29.10 Umeå, Aula Nordica
11.11 Grängesberg, Cassels
12.11 Nyköping, Culturum
17.11 Vara, Konserthuset
19.11 Helsingborg, Konserthuset
03.12 Linköping, Konsert & Kongress
10.12 Örebro, Konserthuset
12.12 Gävle, Konserthuset

Biljetterna kostar 350 kr + serviceavgift

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl