Tommy Nilsson och One Voice gästar Lasse Berghagen

2005-06-29 20:15
Anders Lundgrens avatar
Inlägg: 664
Instrument: Visa
Tommy Nilsson och den 16 man stora gospelkören One Voice under ledning av Gabriel Forss gästar Lasse Berghagen på hans konsert på Dalhalla i Rättvik den 6 juli.

Tommy är aktuell med singeln "Amelia" från hans nya album som släpps den 3 augusti. Amelia är utmanare på Svensktoppen den här veckan och låten spelas flitigt på radion. Han kommer även att medverka i Allsång på Skansen den 2 augusti.

Han har under sin karriär haft sju topp 10 singlar samt ytterligare ett antal framgångsrika singlar. Något inte så många svenska artister kan skryta med. Några av hans stora hits genom åren är "Allt som jag känner" (med Tone Norum, 1987), "Maybe We´re About To Fall In Love" (1988), "En dag" (1989), "Öppna din dörr" (1994), för att nämna några.

Gospelkören One Voice bildades 1994 och har, med körledare Gabriel Forss, etablerat sig som en av de största soul och gospelkörerna i Skandinavien.
Idag består kören av ett 20-tal framstående sångare som har medverkat i flertalet musikaler samt jobbat bakom de flesta inom Sveriges artistbransch.

För mer information www.onevoice.nu.

Källa: EMA Telstar

Admin på Vi Musiker | www.alundgren.se | www.vibait.se | www.findthecd.com

Permanent länkAnmäl