Banden till Metaltown 2006 är nu klara

2006-05-24 10:44
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
SISTA BANDEN TILL METALTOWN 2006 KLARA!

Nu är de sista banden till Metaltown bokade och programmet är därmed klart! Idag kan vi presentera två band från Norges stora metalscen och ett svenskt, intressant och även skivaktuellt band:

SATYRICON (NO)
STONEGARD (NO)
ENTER THE HUNT (S)

Liksom tidigare år har Studiefrämjandet vaskat fram spännande band till scenen i Kajskjulet och i år spelar:

FINGERSPITZENGEFÜHL Stockholm
SPARZANZA Karlstad
MANIMAL Kungsbacka
ZERO ILLUSION Göteborg
ELECTRIC EARTH Trollhättan

Mer info om banden finns på: www.100-procent.se

Den färdiga line-upen ser ut så här:
TOOL (US), MOTÖRHEAD (UK), OPETH, SOILWORK, CRADLE OF FILTH (UK), DANKO JONES (CAN), THE HAUNTED (S), ENTOMBED (S), EVERGREY (S), KHOMA (S)
ENGEL (S) SATYRICON (NO), STONEGARD (NO) ENTER THE HUNT (S) FINGERSPITZENGEFÜHL (S) SPARZANZA (S) MANIMAL (S) ZERO ILLUSION (S) ELECTRIC EARTH (S)

STONEGARD
Stonegard består av fyra unga norrmän som redan hunnit spela åtta år tillsammans. Bandets musik har beskrivits som; "Sabbath-meets-Slayer-on-the-way-to-a-jamsession-with-Metallica-in-the-best-speed-metal-era-(around 1983)-rock". Förra året kom debutalbumet "Arrows" som hyllats i norsk metal-press. Plattan producerades av svenske Daniel Bergstrand som tidigare jobbat med band som Meshuggah and In Flames. I augusti släpps uppföljaren "From Dusk Till Doom"
Stonegard består av Torgrim Torve - sång och gitarr, Ronny Flissundet - gitarr, Håvard Gjerde - bas och Erlend Gjerde - trummor
www.stonegard.org

SATYRICON
Norska Satyricon experimenterar med tempoväxlingar, piano, stråkar körer m.m. och har satt en ny standard för black metal åtskilliga gånger. Deras debutalbum "Dark Medieval Times" anses vara klassiskt inom genren och sedan den plattan har de utvecklat ett unikt sound. I april kom det senaste albumet "Now Diabolical". Satyricon har varit viktiga i utvecklingen av den norska black metalscenen som idag är hur stor som helst. De bör inte missas på Metaltown där de har en självklar plats.
www.satyricon.no

ENTER THE HUNT
Debutalbumet släpps i vår men de fem medlemmarna i bandet är långt ifrån några debutanter. Sångaren Krister Linder var medlem i bl.a. Grace och Dive och har medverkat på ett stort antal produktioner. Han har även släppt en rad experimentella alster i elektronmusikvärlden under pseudonym. Basisten Pontus Lindqvist har tidigare varit utgiven med det legendariska punkbandet The Krixhjälters och metalbandet Omnitron. Så har även trummisen Stefan Kälfors. Björn Flodkvist som spelar gitarr var under en tid sångare i Candlemass där även Mats Ståhl, som också är gitarrist, medverkade på ett album.
Det är stort, hårt och smärtsamt vackert. De är ett av Sveriges bästa live-band som absolut måste ses!
www.enterthehunt.com

Biljetterna kostar 530 kr + serviceavgift

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl