Tunga band klara för Metaltown 2006

2006-04-28 00:16
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
FLERA TUNGA BAND KLARA FÖR METALTOWN 2006!

Fredagen den 7 juli är det dags för den tredje upplagan av hårdrocksfestivalen Metaltown i Frihamnen i Göteborg.
Nu kompletteras line-upen Tool, Motörhead, Opeth och Soilwork med ytterligare sex tunga namn:

CRADLE OF FILTH (UK)
DANKO JONES (CAN)
THE HAUNTED (S)
ENTOMBED (S)
EVERGREY (S)
KHOMA (S)
ENGEL (S)


CRADLE OF FILTH
Brittiska Cradle Of Filth får nog räknas som ett av Englands mest populära black metalband. De bildades 1991 som ett death metal projekt men ändrade sedan inriktning och släppte debutalbumet "The Principle Of Evil Made Flesh", 1994. Musiken kan klassas som melodisk black metal och liksom hos många band i samma genre är skräcktemat väldigt tydligt. Den 20 september släpps deras nya album Thornography där bl a H.I.M.’s Ville Valo medverkar på en låt.
www.cradleoffilth.com

DANKO JONES
Efter ett sex veckor långt segertåg genom Europa i vår, med fyllda rockklubbar i varenda land ni kan tänka er, kommer nu Danko Jones tillbaka till Sverige för en exklusiv spelning på Metaltown. Nya singeln "First Date" från senaste albumet "Sleep Is The Enemy" släpps i slutet av maj och förväntas precis som förra singeln att spelas mycket i radio och tv. Även i staterna har man börjat förstå att Danko Jones är ett av världens absolut bästa liveband och innan
festivalsommaren i Europa väntar en headlineturné i USA.
www.dankojones.com

THE HAUNTED
Svenska The Haunted har idag etablerat sig som ett av Sveriges mest kända metalband. Sedan de släppte sin debutskiva 1998 har de skördat stora framgångar och tagit emot musikpriser och fått en stor fanskara. Sångaren Peter Dolving återförenades igen med bandet 2004 när de släppte skivan rEVOLVEr och nu är det alltså dags för dem att representera svensk metal på bästa sätt på Metaltown 2006.
www.the-haunted.com

ENTOMBED
Entombed är definitionen av ordet pålitlighet. I cirka 20 år har de funnits och under hela tiden utvecklat sitt sound och släppt höjdaralbum efter höjdaralbum. Förutom att utveckla sig själva har de även drivit genren framåt och varit viktiga pionjärer och stilbildare. Idag är de utan tvekan ett av det största namnen inom metalgenren. 6-6-6, 6 juni 2006, släpper Entombed EPn "When In Sodom" och nya fullängdaren "Serpant Saints" släpps 18 september. Entombed är en självklar bokning för Metaltown 2006 och vi ser verkligen fram emot den här spelningen!
www.entombed.org

EVERGREY
Det svenska metalbandet Evergrey släppte i slutet av maj 2005 sin första DVD "A Night To Remember". DVDn, som är inspelad på Storan i Göteborg hösten 2004, gick rätt upp på topplistans första plats. Detta bevisar bandets starka position bland svenska hårdrocksfans. Evergrey ägnade våren åt en lång europaturné och sommaren 2005 innehöll festivalspelningar över hela Europa.
Under maj kommer Evergrey att turnera med In Flames i USA och är sen klara för att spela på Metaltown i juli. Det blir bandets andra spelning på festivalen, första gången var 2004.
www.evergrey.net

KHOMA
Khoma från Umeå fick sitt genombrott för två år sedan med albumet "Tsunami". Den 5 april i år släpptes uppföljaren "The second wave" som fått unisona hyllningar i svensk media. Svenska Dagbladet gav den betyg 5/6, Aftonbladet belönade den med fem plus och skrev att "Khoma är inte längre bara Sveriges mest intressanta band. Det här luktar världsdominans lång väg". Expressen gav den 4 getingar med kommentaren " Det är så vackert, så omtumlande och så tankeväckande. Tanken på att något album ska komma i närheten av detta år 2006 känns väldigt avlägsen". En tung debut!

ENGEL
Intresset är mycket stort för konstellationen Engel från Göteborg. Bandet består av fem mycket rutinerade musiker. På gitarr Marcus Sunesson (ex-The Crown) och Niclas Engelin (Passenger, ex-Gardenian, In Flames), på trummor Mojjo (Relevant Few, Dracena), på bas Robert Hakemo (ex-Gardenian, Gooseflesh) och på sång Mangan Klavborn.
www.engelpropaganda.com

Biljetterna kostar 530 kr + serviceavgift

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl