Jazzfestivalen Bangens program är nu klart

2006-03-29 17:21
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Alla Jazzvänners stora händelse i sommar, Jazzfestivalen Bangen, har nu fått sitt program spikat för 2006.

Det är nu hög tid att börja planera för en resa till Sandviken och Högbo. Datum för hela festivalen är onsdagen den 28/6 till lördagen den 1/7. Onsdag och torsdag smygstartar jazzfestrivalen med musik på olika scener för att på fredag och lördag bjuda på högklassig jazzmusik från festivaltältet i Högbo.

Nyheter: Programmet på fredagen och lördagen kommer att sluta lite tidigare än föregående år. Detta för att det oftast blir för kallt efter midnatt. Det kommer att bjudas på lika många konserter så det blir inte någon nerdragning på antalet konserter.
TV kommer att banda hela festivalen. När och under vilka former det kommer att sändas är inte klart ännu.
Nytt är också att det kommer att bli 2 st olika dansinslag i festivalen på fredag och lördag. Dansgruppen Going Magma kommer att bjuda på dansinslag både på fredagen och lördagen. Gruppen kommer att dansa på festivalområdet och inte på scenen. Spännande och intressanta inslag.
Avslutningskonserten på lördagskvällen innehåller också mycket dans med den professionella dansgruppen Harlem Hot Shots som har sällskap på scenen av Gunhild Carlings swingband.

Läs hela programmet: Jazzfestivalen Bangen i Sveriges evenemangskalender

Källa: Åke Björänge, Festivalansvarig
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl