Metaltown 2006 i Göteborg den 7 juli

2006-03-28 16:20
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Kulturbolaget & PK Musik i samarbete med Ema Telstar presenterar stolt:

METALTOWN 2006 I GÖTEBORG!

Nu kan vi äntligen gå ut med de första banden till den tredje upplagan av Metaltown i Frihamnen i Göteborg fredagen den 7 juli; TOOL (US), MOTÖRHEAD (UK), OPETH och SOILWORK. Biljetterna släpps den 30 mars kl.09.00.

Endagsfestivalen Metaltown har blivit en stor succé och mottagits med öppna famnen av hårdrockare från hela Sverige. Detta trots att både Metaltown 2004 och 2005 drabbades av skyfall utan dess like. Tidigare namn som intagit Frihamnens tre scener i Göteborg är Rammstein, In Flames, Hammerfall, Dimmu Borgir, Alice Cooper, Turbonegro m.fl. I år ber vi till hårdrocksgudarna om att få varmt väder och strålande sol. Fler band tillkommer.


TOOL
Den långa väntan är över. Äntligen kommer Tool till Sverige. Alternativ progressiv metal kan man kanske kalla Tool, om man nu tvunget skall sätta en etikett. Storslagna episka partier blandas med tunga stenhårda. Fantastiska videor regisserade av Adam Jones förstärker de ångestladdade texterna. Tools nya album "10000 Days" släpps den 2 maj.
www.toolband.com


MOTÖRHEAD
Hårdrockslegenderna Motörhead behöver kanske ingen närmare presentation. Efter mer än 30 år i branschen och ett 20 tal album är de still going strong. Motörhead har under sin karriär spelat in otaliga klassiker som "Ace Of Spades", "Overkill", "Bomber", "Killed By Death" m.fl. De är fortfarande ett av världens bästa liveband som verkligen inte skall missas. En av Lemmys många påannonseringar av bandet är "We´re Motörhead and we´re gonna brush your hair". Räkna med fullt pådrag!
www.imotorhead.com


OPETH
De svenska progressiva deathmetal-kungarna Opeth är tillbaka! Efter att plattan "Ghost Reveries" släpptes i höstas har bandet turnerat massivt med utsålda spelningar världen över. 2003 vann de en Grammis för plattan "Deliverance" och mottog även priset för bästa Rock/Metal album av P3 guld med juryns motivering:
"Inte visste vi att konsumkassar fyllda med gammal rea-vinyl kan leda till infernaliskt intelligent metal från helvetets egen cd-press. Deliverance är becksvart, obönhörlig och otillgänglig men samtidigt vacker, lockande och framåtskridande. Kort sagt: ett silverskimrande musikaliskt höststilleben för den som tycker om det tungt eleganta och brutalt storslagna."
www.opeth.com


SOILWORK
Soilwork tillhör de största namnen inom den melodiska deathscenen, med hits som "As We Speak", "Follow The Hollow" och "Stabbing The Drama". Efter sex album är nu Helsingborgsbandet på väg att slå igenom stort och med senaste albumet "Stabbing The Drama" har de turnerat flitigt. De har förutom att ha spelat på Ozzfest 2005 turnerat med ett flertal av de stora extrem-metalbanden som Fear Factory, Strapping Young Lad och Hypocrisy för att nämna några. Soilwork är ett otroligt bra liveband som bara inte får missas!
www.soilwork.org


Biljetterna kostar 530 kr + serviceavgift

Källa EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl