Tomas Ledin åker på stor sommarturné

2006-03-21 18:50
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Tomas Ledin bjuder in Jill Johnson och Andreas Johnson till turné på klassiskt rocktågsmanér.

I sommar åker Tomas Ledin, Jill Johnson och Andreas Johnson på en gemensam turné. Premiären sker på Sofiero Slott i Helsingborg den 6 juli, följt av 24 konserter runt om i Sverige och självklart förs tankarna till 90-talets stora succéer med Rocktåget. Biljetterna släpps den 24 mars.

"Dags att stämma gitarren, de ska bli roligt att möta publiken igen, jag har längtat...", säger Tomas Ledin, "och det känns extra bra att få resa ut på turné i ett sånt här eminent sällskap, som med Jill och Andreas”.

Det är tre år sedan Ledin, en av vårt lands absolut mest älskade artister, senast mötte publikens jubel. Efter decennier av framgångar, med otaliga hits, platina album och utsålda konserter är det alltså åter dags. Folkets man, som har skrivit sånger som ett flertal generationer har sjungit, dansat, älskat och längtat till, laddar för ännu en turnésommar.

Tomas Ledin är väl förberedd. Nyligen släpptes singeln "Gilla läget" som mottagits väl på radio. Han håller just nu på med att slutföra arbetet och inspelningen av ett nyskrivet album som släpps den 7 juni. Klart också är att Ledin, inbjuden av Svenska Fotbollsförbundet, gör den svenska VM-låten som presenteras den 9 maj.

Andreas Johnson gjorde stor succé i Melodifestivalen i helgen med låten "Sing For Me" som slutade på tredje plats. Den 22 mars kommer Andreas senaste album "Mr Johnson, your room is on fire" I en ny version med "Sing For Me" adderad. Andreas har tidigare haft internationella framgångar och hans stora hit var singeln "Glorious" som bl a låg på Englandslistans tredje plats.

Jill Johnson är en av landets mest populära sångerskor och hon har haft stora framgångar med bl a albumet och turnén "Roots and Wings" (2003-2004). Några av hennes stora hits är "Kärleken är" och "Crazy In Love". Den 24 mars har Colin Nutleys film "Heartbreak Hotel" premiär i vilken Jill medverkar och sjunger bl a titellåten.

Turnéplan
06.7 Helsingborg, Sofiero Slott
07.7 Töreboda, Festivalen*
08.7 Sundsvall, Gatufesten*
11.7 Borgholm, Slottsruinen
13.7 Lidköping, Läckö Slott
14.7 Christinehof, Christinehofs slott
15.7 Halmstad, Brottet
20.7 Stockholm, Skansen
21.7 Västervik, Gränsö Slott
22.7 Grebbestad, Tanumstrand
23.7 Varberg, Fästningsrundan
25.7 Visby, Östergravar
26.7 Sandviken, Högbo bruk
27.7 Leksand, Sammilsdal
28.7 Östersund, Storsjöyran*
29.7 Piteå, Piteå Dansar och Ler*
02.8 Malmö, Mölleplatsen
03.8 Karlskrona, Sparregården
04.8 Jönköping, Stadsparksvallen
05.8 Göteborg, Trädgårdsföreningen
09.8 Örebro, Stadsparken
10.8 Finspång, Rockslottet
11.8 Sunne, Rottneros Park
12.8 Västerås, Lögarängen
13.8 Oxelösund, Jogersö

* Endast Ledin.

För mer information besök www.ema.se, www.tomasledin.se, www.jilljohnson.se, www.andreas-johnson.com

Källa: EMA Telstar

Se även Ledin, Tomas i Sveriges Arkiv över Musiklänkar (SAM).
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl