Jag får inget mail från er, varför?

2007-05-04 15:25
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
FRÅGA: Det mail jag borde ha fått från Vi Musiker har inte kommit, varför?

SVAR: Alla mail som är viktiga, exempelvis mailet för aktivering av medlemskontot till att börja med, skickas till den e-post för administrativa ändamål som ni har angivit i anmälan (förväxla inte den med den andra e-postadress den som vill kan ange och som kan göras synlig i medlemsinfon). Tyvärr förekommer det att många väljer att ange en hotmail-adress för detta administrativa ändamål, något som är mycket olämpligt, det är alltför mycket problem med den gratis mailen, använd exempelvis Gmail eller Yahoo Mail istället om ni är så illa tvunga att använda en gratis webmail för detta administrativa ändamål.
Läs mer om det miserabla förhållandet med Hotmail:
Hotmail rensar mer än spam - många brev kommer bort
Viktiga mejl försvinner spårlöst i Hotmails spamfilter

Vi i Vi Musikers administration har full kontroll - om något mail inte går att skicka till mottagaren får vi meddelande om det. Vi kan dock inget göra så länge vi inte får en bättre mailadress av er.

/Bengt
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl
2007-05-31 15:43
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Denna fråga blir tyvärr bara alltmer aktuell.
Eventuellt måste vi införa total blockad mot Hotmail-adresser, då det icke-fungerande systemet nu utgör ett akut problem.
Tillsvidare kan vi dock en gång till vädja till alla - Låt bli att använda Hotmail som administrativ e-postadress här på Vi Musiker!
När du inloggad går du till sidan Byt e-post och anger där en väl fungerande e-postadress. Detta är nödvändigt, om din Hotmaillåda vägrar ta emot våra administrativa mail kommer ditt konto att tas bort småningom.

Du som ska registrera nytt konto: Du kan inte räkna med att MSN Hotmail kommer att låta dig se det registreringsmail som vi skickar ut, och då kan du aldrig få ett aktivt medlemskonto här. Detta är ingenting vi kan göra åt, ansvaret ligger till 100% på Microsoft Corporation. Det enda sättet att säkert kunna aktivera ett konto här är att använda en riktig e-postadress istället.
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl
2007-06-01 22:44
Sigvard Blixts avatar
Inlägg: 1029
Instrument: Visa
Hej!
Det här problemet känner jag inte igen. Jag har själv hotmail, och nog kommer mail till mig fram som dom skall. Det kan i och för sig handla om inställningar som man själv har gjort på sin e-postsida. Det viktigaste är nog ändå att lägga in ALLA kontakter man har i en därtill avsedd lista, så skall det nog fungera.

M.v.h.

/Sigvard Blixt, Örebro. Bas, gitarr samt PA-system!

Permanent länkAnmäl
2007-06-01 23:02
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Sigvard
Det här problemet känner jag inte igen.... Det viktigaste är nog ändå att lägga in ALLA kontakter man har i en därtill avsedd lista, så skall det nog fungera.

Själva problemet kommer sig av att det tyvärr är få som sköter det där rätt och kanske framförallt av det faktum att när någon anmäler en adress som spamadress (vilket människor utan intelligens gör mot community-adresser efter att de har anmält sig och därefter tycker att de inte skulle ha varit med på den communityn) så väljer Microsoft Corporation, via sitt MSN Hotmail, att helt sonika gå på det och spärra den adressen som en spam-adress. Någonting som ofantligt många världen över nu har ett mycket stort besvär av. Enligt min mening är dessa spärrningar av mail-adresser fullständigt horribla och skapar defintivt ett sämre Internet. Jag är inte ensam om den åsikten bland webmasters precis.
Det enda motmedlet som finns (för det finns ingen chans till att nå fram till ol' mighty Microsoft med någon form av protest) är att helt enkelt bojkotta deras tjänster.
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl