Win XP och CD-brännare

2007-10-23 20:55
Ingvar Perssons avatar
Inlägg: 823
Instrument: Visa
Har en bekant som har bekymmer med att bränna mp3-filer.
Jag försökte hjälpa honom, men jag gick bet på det, eftersom jag själv har Win 98 och är helt oerfaren med CD-bränning. Problemet ligger i att ljudet låter jättefint då man spelar upp mp3-filerna i datorn, men CD-resultatet blir mycket distorderat. Hittade inte ett enda ställe där man kunde ställa in nivån. Det fanns en equalizer, den satte vi i neutral och sen fanns det en s.k. automatisk nivåreglerare.
Vi kopierade även CD till CD och distorsionen fanns där också, dock inte så markant. Någon med XP-system och brännare som har laborerat med detta? Jag hade lite jobbigt med att hitta bland alla menyer på XP.
/Ingvar

 - Ingvar - 

 

Permanent länkAnmäl
2007-10-23 21:56
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Inget bra svar egentligen, men kan i varje fall meddela att jag aldrig varit med om det du beskriver på Windows XP. Kopiering sker ju inte av något analogt, så något att "skruva på" har du inte på det analoga sättet. Inte när du kopierar CD till CD i varje fall, då vill du ju bara ha en identisk kopia. Låter konstigt det där, medföljande program till Windows XP och till CD-brännaren ifråga brukar räcka till bra för fullgod kopiering.
/Bengt
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl
2007-10-23 23:07
Ingvar Perssons avatar
Inlägg: 823
Instrument: Visa
Hej Bengt!
Ja, jag blev också förvånad då jag fick lyssna på hans hembrända CD. Det ligger till så här: Ett antal mp3-låtar som jag hade mejlat till honom hade han sparat på datorn. Då man klickade på dessa lät det som jag beskrev tidigare. Aha, tänkte jag, det är fel signalnivå från mediaspelaren (hur det nu kan vara det). Så småningom hittade jag två "reglage"
på mediaspelaren som hette ungefär "automatisk nivåreglering" och som man kunde välja "av" eller "på". Plus en EQ. Valde "till"-läget och då blev ljudet perfekt i Mediaspelaren. Glad i hågen brände vi en skiva, men ljudet var lika dåligt igen då vi spelade den. Då kopierade vi en annan skiva som lät bra från början. Resultat = lite distorsion. Kan det vara hans brännare som är konstig? Vet ej märke eller typ. Han har kopierat från CD till CD förut utan ljudproblem.
/Ingvar

 - Ingvar - 

 

Permanent länkAnmäl
2007-10-24 00:09
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Vet inte, men det verkar ju som att det skulle vara något fel på brännaren. Svårt att ge något bra tips i detta fall.

/Bengt
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl