cubase

2007-09-18 14:04
pariss avatar
Inlägg: 7
Instrument: Visa
Jag har en fråga angående inköpande av musikprogram. Jag komponerar musik och använder för tillfället finale notepad(gratisversion) för att notera mina verk. Jag har insett att det skulle vara smidigare att spela in melodierna via midisignaler med min gamla keyboard så jag har köpt en interface kabel. Insåg att gratisprogrammet inte fixade midisignaler så nu står jag i valet och kvalet. Vilket program ska jag köpa?

Det är en djungel där alla säger olika. Finale, sibelius, cubase se, cubase studio 4...? Vad är bäst. Det får inte gärna vara bland de dyraste eftersom det går på den vanliga hushållskassan. Har inte hittat någon bra webbsida med jämförelser dem sinsemellan och då blir det så svårt att veta vad som skiljer dem åt och vad de har gemensamt.

Jag har behov av ett väl fungerande notprogram som jag kan koppla in min keyboard till, till vilken jag kan lägga till och ta bort stämmor och arrangera. Dessutom skulle jag vilja kunna arbeta mer med ljudet, med waw/mp3-filer som jag spelat in med min iriver, t.ex. förbättra soundet. Som du förstår är det svårt att veta vad jag ska satsa på. Kan du hjälpa mig?

Permanent länkAnmäl
2007-09-18 14:51
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Ett förslag i den billigare klassen är NoteWorthy Composer som jag skriver mer om i Bra musikprogram-länkar. Jag vet dock inte hur det kommer att sammarbeta med din "gamla keyboard", men det borde gå.
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl