Spela in demo?

2007-09-04 17:51
Lorinjas avatar
Inlägg: 6
Instrument: Visa
Är det någon som har spelat in en demo, hur går det till? Tar man med eget instrument, en inspelad musik CD,eller hur gör man? Och om man sjunger själv får man ha med sig kör? Hur många demos gör man åt gången?
Skulle bli glad om ngn delade med sig av sina erfarenheter ang. detta. Någon som f ö kan ge tips på en bra demostudio i Gbg med omnejd?
//
Permanent länkAnmäl
2007-09-05 20:29
Sigvard Blixts avatar
Inlägg: 1029
Instrument: Visa
Hej!

Jag skall försöka att räta ut dina frågetecken.
1. Instrument.
De flesta studios har en grunduppsättning av instrument. Det som ingår brukar vara trum-set, piano/orgel bas och gitarr. De gånger jag själv har gjort studio-jobb, har jag alltid använt medhavda gitarrer resp. basar vilket jag starkt rekommenderar.

2. Kör.
En inspelningsstudio har normalt ganska begränsade ytor till sitt förfogande. Om du med kör menar full 4-stämmig blandad sådan om c:a 40 pers. så kan du du glömma det direkt. En typisk "studio-kör" är snarare en kvartett. Om du ändå vill ha full kör på inspelningen, kan du låta spela in den separat i någon lämplig lokal t.ex kyrka, skolaula eller dyligt. I så fall får du anlita en tekniker med mobil utrustning.

3. Förinspelad musik...
...kan du givetvis använda om du så önskar! Men se till att den är av god teknisk kvalitet.

4. Demon.
En demo består vanligen av en handfull låtar. Mycket viktigt är att dessa är representativa för gruppen/solisten. Demon skall visa vad du "går för". Den är ju tänkt som ett visitkort när du söker speljobb. Den måste till varje pris ge ett gott intryck av dig.

5. Tid.
Räkna med en heldag i studion. Glöm för resten inte att be om prisförslag innan du kör i gång. En del studios erbjuder ett paket som innefattar både inspelning och ett antal färdigbrända CD:s med omslagsbild, förpackade och klara för distribution!
Tyvärr har jag inga tips på studios i gbg-området.

M.v.h:/Sigvard Blixt, Örebro. Bas, gitarr samt PA-system!

Permanent länkAnmäl