Från DAT till CD

2007-07-22 01:19
Swingalings avatar
Inlägg: 2
Instrument: Visa
Nån som vet var man vänder sig för att överföra gamla låtar som jag har på DAT och kassettband till CD eller mp3? Har en kartong gamla demos som skulle va hur kul som helst å ha digitalt!
Permanent länkAnmäl
2007-07-22 12:17
Ingvar Perssons avatar
Inlägg: 823
Instrument: Visa
Hej!
I dagspressen kan man hitta sådana små-annonser, åtminstone i mina hemtrakter. Klicka på mitt användarnamn så ser du var jag befinner mej. Enklast är ju om du hittar någon i närheten som fixar kopieringen, men om du vill så kan jag skicka ett PM till dej om info om sådana tjänster.
/ Ingvar

 - Ingvar - 

 

Permanent länkAnmäl
2007-07-22 13:39
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Det är väldigt många som kan göra det, hjälpligt. Men, du borde efterfråga vad de kan, vilka resurser de har. Det är nämligen så att det är ganska enkelt att bara koppla ihop en bandspelare med ljudkortet och köra in, och det blir som det blir kvalitetsmässigt. Det finns dock dem som kan se till att optimera kvaliteten och reducera brus (utan att förstöra musiken), och om du ska använda dessa demolåtar som referens för din musik så skulle det väl vara värt några kronor extra att få en hög kvalitet?
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl
2007-07-22 14:41
Swingalings avatar
Inlägg: 2
Instrument: Visa
Absolut, visst vill jag ha bra kvalité! Problemet är bara att jag har ingen koll på vilka som gör sånt nuförtiden. På den tiden jag höll på var det stora studios och nåt enstaka ställe som mastrade, men idag är ju den här världen uppdelad i så många små öar som jag inte har koll på. Känns lite som en djungel att leta reda på nån som bara kan hjälpa till med att rent tekniskt överföra till digitalt format.
Permanent länkAnmäl