22 eller 24-bandad elgitarr?

2007-06-25 12:51
Isazs avatar
Inlägg: 7
Instrument: Visa
Hej alla musiker!

Jag har varit medlem här ett tag tror jag men har inte varit inne på sidan på mycket länge, så jag känner mig ganska ny här. Jag skummade igenom forumen lite och det verkar verkligen finnas en hel del trevligt folk här.

Jag har nyligen fått igång musiktarmen igen och tänkte köpa en ny elgitarr eftersom min gamla Jackson gick sönder för ett par år sedan. Det var en Kelly och jag är ute efter något mer "diskret" så att säga. Jag var ganska sugen på att köpa en Epiphone SG Special, eftersom den är så "basic" och billig.

Allt var klart för köp när jag kom på att Epiphone/Gibson-guror bara har 22 band. Jag är inte säker på om jag verkligen behöver 24 band, men jag kommer lira en hel del covers med brorsan och jag tror att ganska många solon kommer gå om intet om jag köper en 22-bandad. Vi tänkte lira nåt åt trash metal-hållet, mycket Megadeth t.ex. Men sen så är jag ett stort AC/DC-fan så en SG ligger lite extra varmt om hjärtat.

Nåja, Ni kan ju inte bestämma åt mig, och jag vet inte om det finns några 24-bandade gitarrer för runt 2000 riksdaler som håller hyffsad kvalitet. Kraven är väl att den inte ska ha för spejsat utseende, och det får inte vara Floyd Rose-stall (tål inte att stränga om dom.)

Vore tacksam för synpunkter!

M v h,
Tommy
Permanent länkAnmäl
2007-06-25 20:34
Sigvard Blixts avatar
Inlägg: 1029
Instrument: Visa
måndag 25 juni 2007, kl 12:51 skrev Isaz
jag tror att ganska många solon kommer gå om intet om jag köper en 22-bandad.


Hej Isaz!
Nej,vet du vad. Den enda skillnaden mellan 22 och 24 band är ynka 2 halva tonsteg upp på E-1:an. På övriga strängar flyttar du bara över greppen till närmaste högre sträng.
Mina personliga erfarenheter av Epiphone är enbart goda. I mitt fall handlar det visserligen om Strata-modellen.
Mitt tips blir således SG:n. Tro mig, tonomfånget på den är mer än tillräckligt.
M.v.h.

/Sigvard Blixt, Örebro. Bas, gitarr samt PA-system!

Permanent länkAnmäl
2007-06-25 23:14
Isazs avatar
Inlägg: 7
Instrument: Visa
Man tackar för svaret Sigvard!

Ja jag tror att det blir SG'n trots allt. Jag har alltid varit kär i designen, och man verkar få mycket gitarr för pengarna. Sen om jag utvecklas som gitarrist så kan jag ju alltid köpa en 24-strängad senare, om de två halva tonstegen skulle kännas saknade. Det tvivlar jag dock på.

Just nu vill jag bara ha en ny elgitarr som fungerar/låter bra och låter mig utvecklas som gitarrist. Jag beställer nog min gitarr på en gång.

Mvh,
Tommy
Permanent länkAnmäl
2007-07-04 19:59
Pontus Hjelms avatar
Inlägg: 16
Instrument: Visa
Ja du, är det solon som gäller är 24 bandad att föredra. Men en 22:are är mer bekväm till komp...
Så det beror på dig som musiker
Permanent länkAnmäl