Hjälp med val av bas

2007-06-23 16:13
Toffelns avatar
Inlägg: 10
Instrument: Visa
Jag ska köpa en bas men jag har väldigt svårt att välja en.

Egentligen spelar jag piano och synth men vill ha en billiga fungerande bas för att antingen bara stå och damma i hörnet tills jag blir sugen på att spela på den eller om jag fixar ett band till.

Jag har tittat på tre basar:

1: artno

2: artno

3: Elbaspaket+Tanglewood sunburst


Ettan verkar bäst, men det är väl för att den är lite dyrare. Tvåan verkar vara en fungerande bas och billigast. Trean är mest för den är kusligt snygg och det kan vara bra att få med lite prylar. Har dock en förstärkare fast den är till mitt keyboard, men bas kan spelas på den.


Nu till det större. Jag är ute efter en bred ljudgenre med allt från metal till mysig pop.

Basljudet som bandet November använder avgudar jag och jag tar gärna in Rage Against The Machines basljud. De två är viktiga.


Om ni nu inte har något bättre för er så kan ni gärna hjälpa mig, vore otroligt trevligt.

Ni kan komma med egna tips som andra basar.
---
Edit. av moderator: Läs regel 3! Berätta gärna vilka basar du har tittat på. Men länkar till försäljningsställen godtas INTE!!!
/Sigvard.
Permanent länkAnmäl
2007-06-23 18:03
Jonas Valfridssons avatar
Inlägg: 80
Instrument: Visa
Jag skulle nog gå på Ibanezen, nr 2. Den är "strippad", det vill säga, allt lull-lull som kostar (Snyggt trä, cool lackering, fasade sarger...) är borta, därav priset. Den är lätt att bära för axlarna, och den passar de flesta musikstilar rent utseendemässigt. Ibanez är ett stort märke, vilket ger ett bättre andrahandsvärde. Deras montering och kvalitetskontroll brukar vara bra även vid låga prisklasser.

Ska jag tipsa om någon annan så är det någon Yamaha med samma attityd, det vill säga en strippad bruksbas.
Permanent länkAnmäl