gitarr eller bas?

2007-06-07 00:40
Sinas avatar
Inlägg: 16
Instrument: Visa
Tja!

Jag är en kille på 16 år som spelar gitarr just nu, har spelat el-gitarr i ca 2 år nu samt akustisk gitarr, d.v.s. fingerspel i 2 månader.

Tyvärr så började jag ganska sent med instrument överhuvudtaget... Jag tycker att alla andra är bättre än mig hela tiden. Alla är mer erfana... visst, jag lär mig snabbt, men det går allt för segt.

Jag ska också gå på musiklinjen på gymnasiet...

Jag har provat spela bas ett antal gånger och tyckte det var ja, enkelt jämfört med gitarr.

Men eftersom jag ska jobba med musik nu i 3 år och förmodligen hela mitt liv, är det smart då? för jag är verkligen förvirrad...

Kan någon hjälpa mig?

MVH Sina
Permanent länkAnmäl
2007-06-07 19:46
Marcus Rooss avatar
Inlägg: 860
Instrument: Visa
Ha is i magen, vännen.
Vad gäller gitarr, som är ett av mina instrument...
Jag började spela gitarr när jag var närmare 20.
Jag kan hantera gitarren så det passar mig och min musik. Visst önskar man att vore bättre... men så tycker man nog, oavsett hur duktig man blir.

Det finns alltid någon som är bättre - Bry dig inte!
Jag har spelat ukulele så länge jag kan minnas och de senare åren har jag undervisat och föreläst om det.
Jag betraktas av många som "väldigt duktig" på ukulele... men likafullt duker det upp tillfällen då man ser att någon är duktigare.

Det är bara att gå vidare...

/Marcus\r\n\r\n--\r\nModerator på Vi Musiker | www.ukulelesolen.se
Permanent länkAnmäl
2007-06-07 23:55
Sinas avatar
Inlägg: 16
Instrument: Visa


torsdag 7 juni 2007, kl 19:46 skrev Roosen
Det är bara att gå vidare...


Faktiskt, har snackat med polarna också. De tycker att det bara är en liten röst i huvudet som bara vill sänka ner mig. Ärligt talat, låt denna tråd bli för de som har haft samma problem som jag.

Visst, det finns underbarn som lär sig direkt, men när de kommer in på lite svårare grejor så pallar de inte trycket, eftersom de inte är vana vid att inte fatta vad de ska göra och de ger upp.

Så låt oss utgå från en sak:

Träning Ger Färdighet.
Permanent länkAnmäl
2007-06-10 16:45
Sigvard Blixts avatar
Inlägg: 1029
Instrument: Visa
Hej Sina!
Min personliga erfarenhet är att basister har lättare att få spel-jobb. Jag spelar både gitarr och bas ung. lika bra, men mer än 90% av mina spelningar får jag som basist. Det är väl något att fundera på. Lycka till!
M.v.h.

/Sigvard Blixt, Örebro. Bas, gitarr samt PA-system!

Permanent länkAnmäl
2007-10-07 12:31
Malin s avatar
Inlägg: 37
Instrument: Visa
Jag kände igen mig väldigt mycket på det du skrev!
Jag är en 16 årig tjej som har spelat i ca ett och ett halvt år..det börjar närma sig två år. Jag har oxå känt..just med att jag började med instrument så sent..att alla andra är bättre än mig. När jag sökte till gymnasiet så sökte jag på estetiska med musik som inriktning...sen fick jag beslutångest och bytte i sista sekunden till omvårdnad där jag började på hösten. Där gick jag två veckor. Jag kände mig lite vilsen och att jag inte passade in där. Och jag trodde att jag inte dög till att gå i det estetiksa. Alla som hade börjat gå där var ju så proffsiga musiker. Jag hörde inte hemma någonstans och det sa jag till studievägledarn ioch hon föreslog då att jag skulle gå i samhälle. och då bytte jag dit... där kjag gick i en vecka och det kändes så fel. En gång, den veckan, spelade jag, mina vänner och min brorsa musik tillsammans. Min brorsa, som är gitarrist sen 10 år tillbaka, spelade lite på elgitarren och det lät så bra. Och jag bara tänkte: om jag bara vore så bra som honom"
När jag kom hem tog jag modet att bestämma att jag skulle börja i det estetiska

och där går jag nu och jag tror definitivt att jag valt rätt....


usch vad långt jag skrev
//Malin
Permanent länkAnmäl
2007-10-07 12:36
Malin s avatar
Inlägg: 37
Instrument: Visa
jag förstår inte frågan och problemet..bas eller gitarr? spela båda! lrä dig spela keyboard och trummor oxå när du en gångär igång ;) vad skulle det vara för osmart med det?

//Malin
Permanent länkAnmäl