Studio hemma

2007-03-22 20:48
Mad84s avatar
Inlägg: 1
Instrument: Visa
Hejsan!

Har mycket länge längtat efter att få pyssla med, sjunga in och göra musik hemma. Gärna på elektronisk väg, lägga på röster o.s.v. Nu kommer det ju dessutom så många tjejer som gör detta, så jag själv kan knappt vänta längre.

Jag undar var jag ska börja. Jag såg en annons om ett slags "startkit" man kunde köpa, med mick, porta, mixer, ljudkort, musikprogram o.s.v. 2000 spänn. Är det något att satsa på? Jag behöver inte mycket, vill bara ha ett program med instrument som låter schyssta, begripligt och lätt att arrangera samt att jag kan sjunga in, lägga på stämmor och div.ljud.

Jag har en PC, en del säger att jag borde skita i musikprogrammet och skaffa en Mac istället. Nu kommer jag knappast ha råd med det på länge, så vad är bäst att göra egentligen??

Jag vill komma igång nu, så kom igen, svara om du vet!!

=)
Permanent länkAnmäl
2007-03-25 00:09
Magnus Johanssons avatar
Inlägg: 4
Instrument: Visa
Det som behövs för att spela in enklare saker är egentligen bara ett inspelningsprogram (och en mic såklart). Micken kan du koppla in i det "vanliga" ljudkortet på din PC. Risken är att det blir brus och andra missljud om du har en gammal dator, men om datorn bara är 1-2 år gammal ska det nog inte vara några problem.
Det vanligaste inspelningsprogrammet för nybörjare/amatörer är utan tvekan Cubase. Det är ganska enkelt att använda och kostar inte särskilt mycket. Se bara till att köpa "light-versionen" (jag tror den heter CubaSIS). Det riktiga Cubase kostar ganska mycket...

Om det blir väldigt dåligt när du använder datorns ljudkort så behöver du köpa ett riktigt ljudkort. Det finnas massor av olika men jag kan inte så mycket om de så det får du fråga någon annan om =)

2000 kronor för mick, porta, mixer, ljudkort, musikprogram låter väldigt lite... Har du en länk till just den annonsen så att man kan se vad det är för grejer?
//Magnus
Permanent länkAnmäl
2007-03-26 01:41
Marcus Rooss avatar
Inlägg: 860
Instrument: Visa
Det är omöjligt att ge ett bra svar på dessa funderingar.

Cubase, som nämndes, är ett bra program. Värstingversionen kostar som en begagnad bil (Cubase Studio eller vad det nu heter).
Men Cubase LE kan man ibland få på köpet när man köper midi-klaviaturer och liknande.

Och just såna klaviaturer finns det gott om idag. Dom senare åren har det dykt upp klaviaturer med inbygda ljudkort. Plugga in klaviaturen via USB och plugga sedan in en mikrofon i klaviaturets mikrofoningång. Sök efter M-audios klaviaturer. Dom ger bra valuta för pengarna.
/Marcus\r\n\r\n--\r\nModerator på Vi Musiker | www.ukulelesolen.se
Permanent länkAnmäl