Svårt att lära sig spela sax?

2007-03-03 22:38
jazzkatts avatar
Inlägg: 1
Instrument: Visa
Hej, jag är en 27 årig tjej som gärna skulle vilja lära mig spela saxofon. Så jag undrar om någon vänlig själ här skulle vilja berätta lite vad man ska tänka på o så. Är det mkt svårt att lära sig? Vilken sax ska man börja med? altsaxen är väl en bra nybörjarsax?
Alla tips mottages, så skriv gärna allt jag bör veta. :-)

Tack på förhand!

Permanent länkAnmäl
2007-05-18 22:46
Lars Segers avatar
Inlägg: 3
Instrument: Visa
En av mina döttrar som nu är 15 år spelar bla Saxofon och gjort som huvudinstrument i ca 4-5 år. Jag köpte en Yamaha altsax till henne. tror den heter YAS 275 och kostar ca 8-10 tusen. Yamaha gör väldigt fina skolinstrument med, som jag tycker, bra ljud & klang. Finns många begagnade som inte är så dyra. Hon spelar nu i ett storband. Man kan säga att hon sänkte medelåldern rejält! Börja på musikskola tex kommunens där du bor så du lär dig alla greppen rätt från början. Jag har 4 barn till som spelar olika instument. Har just köpt en trumpet till ena sonen, en Yamaha ca 10 år gammal. Funkar utmärkt att lära sig på. Om du fortsätter så kan du gå upp ett snäpp i kvalitet och pengar. Lycka till!
Permanent länkAnmäl
2007-05-27 01:06
Filip Reuterbergs avatar
Inlägg: 1
Instrument: Visa
Hej är själv 26-år och började spela saxofon i höstags och åkte då bara in till musikaffären och hyrde en sax... Då fick jag hyra en helt ny sax för 250kr/mån har jag för mig. Sen köpte jag en egen altsax i januari.

Själv spelade jag en del trumpet i grundskolan så noter kunde jag. Trodde att det svåra skulle vara att hitta alla knappar på saxen, det finns ju en del, men det svåra är att blåsa och över huvud taget få ljud och sen orka spela en stund innan kinderna och läpparna blir till deg ;o)

När jag hyrde min sax så köpte jag även boken altsax.nu för till den boken fick man med en musik-cd med komp till alla noter. Så här i efterhand så hade jag tröttnat fort om jag inte haft en skiva med musik med komp. Är man kass på en låt så kan man alltid låta musiken spela högt så hörs det inte när man gör fel.
Permanent länkAnmäl