Inget ljud på Reason 3.0

2007-02-18 23:24
Wuffelitos avatar
Inlägg: 1
Instrument: Visa
help me, my reason i muted, ja såhär ligger de till, jag laddade ner reason 3.0 förut och installation gick alldeles utmärkt, sen drog jag igång de och skulle till att börja pilla lite, jag satt först igång sample låten som låg framme och den lät ju som den skulle, sen så tog jag bort alla spåren där för att jag tyckte att det verkade enklare än att göra en ny för då måste man ju plocka fram alla manicker igen, sen tänkte jag att jag skulle börja med att göra en trumslinga men se där tog det stopp, för det kommer inget ljud, låter ingenting liksom, så jag gick in i ljudpatch mappen för att kolla om det gick att lyssna på patcharna där men lika knäppt tyst var det då, sen provade jag matrix men den var helt tyst den med fast den körde, och jag har inte rört någonting efter att jag tog bort sample spåren och då lät de ju,

någon som vet vad som är fel?
Permanent länkAnmäl
2007-02-19 23:19
ketas avatar
Inlägg: 10
Instrument: Visa
Gör såhär. Tryck tab. Då får du upp alla sladdar och sånt. Titta så att sladden är kopplad från trummaskinens audio out till någon av mixerns audio in. Därefter kollar du så att mixern är kopplad till ljudingången högst upp.

Bättre är att skapa ett nytt dokument. Skapa en mixer. Sen skapar du en trummaskin under. De kopplas då rätt automatiskt. Ska du lägga till en effekt klickar du bara på trummaskinen och därefter väljer du en effekt på menyn för effekter. Problemet var nog att du tog bort saker från en defaultlåt. Då kan kopplingaran fucka sig.

Om ljudet inte skulle funka då, är det något med drivrutinerna. Öppna preferences på Arkiv(tror jag det är) och välj en tillgänglig ljuddrivrutin från listan.
Permanent länkAnmäl