Koppla till dator?

2007-02-02 17:32
Rebecca Norells avatar
Inlägg: 23
Instrument: Visa
Hej !
Jag har spelat synth/piano i några år nu och nu har jag blivit lite nyfiken på att spela in egna låtar..
- Kan jag på något sätt koppla min synth till min dator ?
- Behövs det någon extra sladd (det följde inte med någon) ?

Supertacksam för hjälp !
/ Becca
Permanent länkAnmäl
2007-02-02 22:41
Ingvar Perssons avatar
Inlägg: 823
Instrument: Visa
Hej Becca!
Ja, en sladd är alltid en bra början...
Sen behöver du ett program på datorn där du kan spela in ljud. Min egen erfarenhet är att filformatat blir .wav men med ett lämpligt program kan man sedan exportera filerna till .mp3 för att de inte ska ta för stor plats på disken. Jag vet inte hur händig du är med kablar o.dyl. men lite erfarenhet behövs trots allt. Du får fråga på forumet, här finns säkert många som har tips.
/ Ingvar

 - Ingvar - 

 

Permanent länkAnmäl
2007-02-20 00:02
ketas avatar
Inlägg: 10
Instrument: Visa
Har du ett ljudkort med midi-ingång, och ett keyboard med midiutgång behöver du bara köpa en midisladd och fixa ett musikprogram med stöd för midi - typ Cubase. Finns ingen sådan ingång, har jag för mig att det finns nån adapter så man typ kan köra via USB-porten, dock inte säker. Ett billigt ljudkort med stöd för midi är inte svårt att hitta annars, och inte svårt att koppla in heller.

Annars kan du köra via line-ingången på datorn. Då behöver du bara en audiokabel från line-outen på keyboardet till line-inen på datorn och ett datorprogram typ Cooledit. Ibland är kontakterna olika stora. Vanligt är att den är typ 3,5mm ingång på ljudkortet och en större från utgången på keyboardet, men då är det bar att köpa en koppling.
Permanent länkAnmäl