Softvara till livemusik?

2006-11-21 11:32
Lenas avatar
Inlägg: 2
Instrument: Visa
Hej!

Jag och mina barn spelar alla instrument. Synt, Trumpet, Klarinett gitarr mm. Skulle vilja kunna spela in och kanske lägga på mer instrument/ljud ljud m.h.a lämplig softvara i PC:n.
Har varit ute på nätet och försökt läsa mig till vad jag behöver, men blir inte riktigt klok :-)Det finns så mycket, och det är svårt att läsa sig till vad man köper.
Vill gärna ha tips och råd, så jag köper rätt från början.
Permanent länkAnmäl
2006-11-21 14:23
DocBenways avatar
Inlägg: 44
Instrument: Visa
Jag använder Logic för att spela in, men jag spelar bara in gitarr och sång så jag vet inte hur bra det funkar om man spelar in en massa instrument. Logic går att koppla till ett annat program jag använder, Reason (från Proppellerheads), så jag använder det för att lägga in fler ljud och instrument (fast det går även att göra direkt i Logic). Tycker att det funkar väldigt bra faktiskt. Tror att det finns demoversioner av både Logic och Reason att ladda ner på nätet så att du kan testa innan du köper något.
Permanent länkAnmäl
2006-11-21 15:03
Lenas avatar
Inlägg: 2
Instrument: Visa
Ser att det finns både Logic Pro 7 och Logic Express 7 i den katalog jag sitter och bläddrar i. En avsevärd prisskillnad :-). Vilken version är det du har?
Klarar man sig som glad amatör med den klart billigare?
Permanent länkAnmäl
2006-11-21 18:00
DocBenways avatar
Inlägg: 44
Instrument: Visa
Det är Logic Express jag använder. Har för mig att skillnaden ligger mycket i inbyggda instrument i programmet och sådant och då jag endast använder Logic till att spela in funkar det bra för mig. Som :) amatör klarar man sig helt klart med Logic Express.
Permanent länkAnmäl
2007-01-10 00:01
EagleSoulBuddys avatar
Inlägg: 1
Instrument: Visa
Om du enkelt vill spela in musik så finns det också gratisprogram på internet som faktiskt funkar mycket bra!

Audacity är ett program jag rekommenderar. Dessutom finns det en massa plug-in effekter att hitta på internet som går att installera om man är lite teknisk.

http://audacity.sourceforge.net/
Permanent länkAnmäl
2007-01-10 19:15
Marcus Rooss avatar
Inlägg: 860
Instrument: Visa
Cubase är också prisvärt.
Cubase vs Logic är väl som Volvo och Saab - dvs det är lite av en smaksak.

Tänkte du spela in er tillsammans, samtidigt, så sitter inte längre begränsningen i vad för programvara du använer. Då pratar vi ljudkort.
Varför inte gå in till närmaste musikaffär och berätta vad du vill kunna göra.

Skicka ett PM, så kan jag hjälpa dig vidare
/Marcus\r\n\r\n--\r\nModerator på Vi Musiker | www.ukulelesolen.se
Permanent länkAnmäl
2007-02-08 06:39
Johan Sahlins avatar
Inlägg: 6
Instrument: Visa
Hej!

Ableton live fungerar bra med:)

Johan
Permanent länkAnmäl
2007-02-19 23:48
ketas avatar
Inlägg: 10
Instrument: Visa
Har du PC, är inte logic något som ens skulle funka, eftersom de senare versionerna(efter 5.5) bara finns för mac. 5.5:an kan du iofs använda, men då får du tanka ner det och ifall du har ett dåligt ljudkort(ett sånt som en vanlig hemdator brukar ha typ soundblaster Audigy) så kommer det att lagga utav helvete, bli hög latency och programmet kommer bombardera dig med arsenaler av felmeddellanden.

Jag använder faktiskt Cooledit rätt mycket när det blir för mycket för processorn, fast jag har både logic och Cubase och det är jättebra. Fungerar på datorer som inte har så mycket att komma med, och det är stabilt. Numera har Adobe köpt upp det, och det heter då adobe audition. En annan bra sak är att det är enkelt att använda också.

Cubase skulle jag rekommender annars. Stabilt, och enkelt och logiskt.

Det bästa är väl dock att pröva sig fram innan man köper. Ladda ner ett program för torrents typ Azureus - gå in på piratebay.org, söka på det man är ute efter, ladda ner torrenten, öppna den i azureus. Ladda hem. Därefter pröva programmet ett tag. Är det bra köper man det. Tycker det är ärligt och ok - om man köper det sen såklart. Try before buy brukar det stå på de crackade versionerna av musikprogram och andra dyra editeringsprogram för bild, ljud, video.
Permanent länkAnmäl