Köp av gitarr och förstärkare?

2006-10-28 22:53
Jaevels avatar
Inlägg: 1
Instrument: Visa
Tjenare, kan ju börja med att berätta att jag är ny här på forumet :), letade ett tag över internet och hittade det här forumet, det verkade vettigast :).

Nu till frågan jag har..
Jag har börjat kolla runt lite efter gitarrer, har lirat i skolan och så på musiken, och fastnat så för att lira gitarr så jag tar vartenda ledig rast och letar upp en ledig replokal att spela i, jag spelade för några år sedan, så jag kan ju lite.
Har även haft en gitarr förr, en fenderkopia.

Nu tänker jag dock köpa en lite "större" gitarr, och större stärkare än jag hade.
Har en budget på dryga 7000:- att använda mig av.

Mina ögon fastnade för en Epiphone Les Paul Goth, och som förstärkare har jag hittat en Marshall 30DFX.

När jag kollade på gitarren så har jag kommit fram till att jag tycker om ljuder från humbucker-mickarna bättre än ljudet från single-coil mikrofoner.
Den erfarenheten jag fått senaste månaden är att en epiphone är ett mycket trevligt märke.

Har ni något annat att föreslå?
Förstärkare har jag väldigt lite erfarenhet av vad som är bra att ha, men jag har fått höra att marshall-stärkarna låtar bra.

MvH Filip
Permanent länkAnmäl
2006-10-30 20:54
Antonio Das avatar
Inlägg: 25
Instrument: Visa
Ang stärkare beror det ju på om du ska ha hemma stärkare eller en i replokalen. Personligen kan jag rekomendera denna "Tech 21 Trademark 30". Riktigt bra ljud! Har den inte själv men testade i en butik tillsammans med en Les Paul DC SPecial Faded för ett tag sedan. Även fått bra recensioner o ska visst fungera till replokalen (fastän det bara är 30W). Kostar f.ö ca 3000:-

Till gitarr vetté tusan...skulle iaf inte köpt Les Paul Goth. Även om den är snygg känns det rätt dumt att lägga pengarna på något som ser ut sådär ifall man tröttnar på utseendet. E ju trots allt väldigt mkt goth över den guran och tröttnar man på det så...

Kan du få tag på en Greco eller Edwards gitarr kan jag rekomendera dom. Skulle köpt ne les paul jr doubble cutaway iaf med nått av dom märkena. Fast kostar sådär 6000-7000 om man importerar (o då blir det ju inte mkt kvar till stärkarn).
Fast dom använder P90 micar vilket ger lite mer åt single coil hållet i soundet. Fast funkar utmärkt till rock/punk.

Epiphone G400 är rätt skön gura förutsatt att man gillar SG formen.

Kolla begagnat.
Permanent länkAnmäl