Digitala trummor

2006-10-19 13:52
jahsoldiers avatar
Inlägg: 3
Instrument: Visa
Halloj!

Jag är en nybörjare på trummor och funderar på att köpa ett digitalt set för att sambon snart giftmördar mig. Då undrar jag hur det är med ljudet och känslan i ett digitalt kontra en analog uppsättning samt hur mycket man måste betala för att få ett hyffsat set?. Är denna modell något att ha då dom verkar va rätt billiga.Eastone PDK-8.

Tacksam för svar.
Permanent länkAnmäl
2006-11-03 16:00
TobiasJonssons avatar
Inlägg: 10
Instrument: Visa
Nu är ju det så att man alldrig kan få samma känsla på
el-trummor som man kan få på akustiska trummor.

Och även fast det finns ju snuskigt fina el-trummor där ute så är dom bara för dyra.

Fast dom dära Eastone PDK-8 såg ju ut att ha fina "slag-plattor", och priset var ju inte så blodigt mkt heller,
så man måste undra hur bra modulen (ljud-lådan) är igentligen.

Men köp inget innan du har provat ett par stycken
Permanent länkAnmäl
2007-04-18 20:23
TrummisNs avatar
Inlägg: 4
Instrument: Visa
Personligen så tycker jag inte ricktigt om Digitala trumset. Man får falskt självförtroende... Det stutsar så satans bra på padsen så man tror man kan spela som en gud :P.

Men om du inte behöver öva för att spela i ett band eller dyl. så är det jättekul att spela på ett digiset, det finns massa konstiga ljud man kan ställa in, men känslan förblir sämmre.
Permanent länkAnmäl
2007-05-10 16:23
Speeds avatar
Inlägg: 7
Instrument: Visa
Jag kan inte annat annat hålla med föregående talare.
Digitaltrummor i all ära, men akustiska är alltid bäst.

Digitalt funkar jättebra att träna på, men dessvärre får man vad man betalar för. Billiga set lär göra dig besviken, vill du ha ett bra set får du vara beredd att betala en jäkla massa!

Ett annat alternativ är att trigga dina akustiska trummor. Det innebär att du fäster en speciell triggmick som känner av när du slår och omvandlar ljudet via en modul. Byter du dessutom ut skinnen mot nätskinn blir det nästan ljudlöst! Därefter kan du med lugn lyssna på dig själv i hörlurar utan att behöva vara rädd för frugans gift =)
Permanent länkAnmäl
2007-05-11 13:14
Hellecasters avatar
Inlägg: 90
Instrument: Visa
Jag är ingen trummis...
Men jag tycker det är kul att spela på mitt Roland td-3 set som jag kör igenom EZ-drums och får ett toppen sound som dessutom är editeringsbar i efterhand (vilken behövs eftersom jag som sagt inte är någon trummis).

Själva ljudmodulen som medöljer trumsetet stinker "donkey balls", men med ett trumbibliotek i datorn med samplade riktiga trummor så blir det ett smidigt sätt att lägga på trummor på inspelningar.

Rolands trummor är väl inte så billiga men klart spelvänliga för oss som inte är vana med vanliga trummor. Som någon sa så svarar slagplattorna väldigt bra och det underlättar för oss utan arm muskler hehe.

Sen slipper man ju riktiga trummisars alla upptåg i studion hehe,(skojar bara).
Permanent länkAnmäl