Nybörjare Munspel

2006-08-24 18:34
Levandass avatar
Inlägg: 2
Instrument: Visa
Hej alla
Har gått och köpt mig ett munspel för att impa lite på
Dylan i nästa liv...

Har köpt lite böcker och har läst mycket
på nätet för att komma igång, men hur jag än försöker så är hål 1-3 forfarande ovilliga att samarbeta med mig! (Särskilt på inblås). Finns det något bra knep för att få klara toner i hål 1-3?? När jag försöker låter det för jävligt.

Lite hjälp skulle uppskattas.
/Levandas
Permanent länkAnmäl
2006-08-30 17:24
AnkanBs avatar
Inlägg: 3
Instrument: Visa
Hej, vad roligt! Jag är också rätt ny på munspel men jag tycker att jag börjar få det att låta okej nu i alla fall ;)! När jag har problem med "sugtoner" så brukar jag försöka flytta munnen lite åt sidan av hålet, lite svårt att förklara men flytta runt lite och testa! Ibland hjälper det också om man försöker andas genom näsan samtidigt som man drar in, det brukar funka för mig i alla fall...

Ge inte upp! Hoppas det var till nån hjälp, annars får du traggla vidare... Lycka till! :)
Permanent länkAnmäl
2006-09-05 10:23
stratans avatar
Inlägg: 11
Instrument: Visa
Är munspelet schysst?, är det så så har allt att göra med hur man styr luftströmmen, och det gör man ju med tungan, träna upp tungtekniken sen är det bara att nöta på.
Permanent länkAnmäl
2006-10-13 21:35
Munspels avatar
Inlägg: 1
Instrument: Visa
Hej,
Ett tips är att låta munspelet komma in mer i munnen genom att låta överläppen "vandra upp lite" på den övre täckplåten. På det sättet får luften friare väg och påverkas inte av läpparna.
Ett annat tips är att andas(inte blåsa)in och ut genom ett hål ett 20-tal gånger. På det sättet är det lättare att slappna av och underviker att spänna sig i käken och läpparna.

Hoppas att det kan vara till någon nytta!
:)
Permanent länkAnmäl